lauantai 11. elokuuta 2012

Valkoinen stracciatellajäätelö

Villi piknik-viltti ja herkullinen jäätelö
Sain valmistujaislahjaksi ihan parhaan paketin! Mukana oli uusin Glorian Ruoka & Viini -lehti ja ainekset yhteen lehden resepteistä. Paketissa oli mm. kananmunapaketissa vaahtokarkkeja (sen yhden kananmunan lisäksi) ja reilusti ylimääräisiä marenkeja, kuinka kivaa! Ovelasti kuohukerman päiväys edesautti sitä, että reseptiä tuli heti kokeiltua ja tottakai pyysin myös lahjan antajaa maistelemaan jäätelöä, mutta harmillisesti aikataulut eivät sopineet yksiin. Jäätelö päätyi piknikille kuohuviinin kaveriksi ja maistui kesäauringossa täydelliseltä. Jäätelö ei kuumasta päivästä huolimatta ehtinyt sulaa täysin matkan aikana, sillä matka ei ollut pitkä ja olin varautunut kylmäkallella.

Jäätelö oli aivan mielettömän hyvää ja isoa tiskimäärää lukuunottamatta myös todella helppo tehdä. Jäätelöä piti sekoitella pariin otteeseen, mutta se oli hyvä tekosyy ottaa pieniä maistiaisia. Valmista jäätelöä pitäisi tulla kuutisen desiä, mutta ahkerana sekoittelijana miulla tuli hieman vähemmin.

Valkoinen stracciatellajäätelö
1 muna
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 dl pieniksi kuutioituja vaahtokarkkeja tai minivaahtokarkkeja
1 dl pieneksi murusteltua valkosuklaata
1 dl marenkipaloja

Erottele keltuainen ja valkuainen omiin kulhoihinsa ja kaada kerma omaan kulhoonsa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa keltuainen ja sokerit vaaleaksi vaahdoksia ja mausta hunajalla parantaaksesi jäätelön rakennetta. Yhdistä kaikki kolme seosta varovasti käännellen toisiinsa. Lisää seokseen vaahtokarkit, valkosuklaa ja marenginpalat.
Kaada massa leivinpaperilla tai kelmulla vuorattuun vuokaan (mie laitoin silikonivuokaan). Peitä kelmulla ja nosta pakkaseen. Anna massan jäätyä noin tunti ja sekoittele sitä haarukalla laitoja myöten. Jatka pakastamista noin tunti ja sekoittele uudestaan. Anna jäätyä vielä vähintään 2 tuntia.

2 kommenttia: