lauantai 23. tammikuuta 2010

Porkkana-cupcakes tuorejuustokuorrutteella

Porkkanakakku on hirmuisen hyvää ja kun näin tän ohjeen niin mietin vaan seuraavaa mahdollista tilaisuutta tehä näitä. Pienenä mie en meinannut uskoa kun äiti väitti, että kakussa oli porkkanaa - eihän se maistunut tai näkynyt! Ehkä porkkanakakussa mahtavinta on se kun sitä syödessä voi kuvitella sen olevan jollain tasolla jopa terveellistä.
Olin kolmen ystäväni kanssa väkertelemässä koruja ja vein näitä viemisinä. Cupcakien ulkoasu kärsi hieman kuljetuksesta, mutta ei pidä antaa sen häiritä. Koruja ollaan tehty aiemmin cernit-massasta ja tällä kertaa tehtiin hama-helmistä. Oon ihan innoissani siitä miten hienoja noista tuli! Pitää varmaan itekki hankkia noita hama-helmiä kun tekeminen oli niin kivaa. Noi afrikan tähti -rosvot sain ystäväni äidiltä kun niillä oli vanhasta afrikan tähdestä hävinnyt nappuloita. Vähän kynsilakkaa pintaan ja reiät, valmis! :) Noiden lisäksi tein Juhalle Mario-jääkaappimagneetin.

Mutta siis takaisin herkkuihin. Ohjeesta tulee pellillinen eli 12 cupcakesia ja ohje on ah niin ihanalta Nigellalta. Ohjeessa käsketään käyttämään vaaleaa muscovadosokeria, mutta tavallinen taloussokeri toimii. Mie laiton osan taloussokeria ja osan fariinisokeria.

Porkkana-cupcakes


100 g vaaleaa muscovadosokeria / kidesokeria
1,75 dl öljyä
2 munaa
225 g eli 3,75 dl vehnäjauhoja
3/4 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
ripaus suolaa
½ sitruunan kuori
1 satsuman kuori
150 g eli n. 2 porkkanaa raastettuna
100 g saksanpähkinöitä pilkottuna

kuorrute:
125 g tuorejuustoa
250 g tomusokeria
1-2 tl sitruunamehua
12 saksanpähkinän puolikasta

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Vatkaa sokeri ja öljy sekaisin ja lisää munat yksi kerrallaan samalla vatkaten koko ajan. Lisää taikinan kuivat aineet ja lopuksi kääntele kuori- ja porkkanaraasteet sekaan. Lusikoi taikina muffinssivuokiin tai voidellun ja jauhotetun muffinssivuoan koloihin. Paista noin 20 minuuttia ja anna jäähtyä ennen kuorrutteen lisäämistä.
Vatkaa tuorejuusto tasaiseksi ja sekoita (siivilöity) tomusokeri tuorejuustoon. Mausta sitruunamehulla. Kun cupcaket ovat jäähtyneet, lusikoi kuorrute sopivan epätasaisesti cupcakien päälle ja koristele saksanpähkinöillä.

EDIT: Sain viimein tehtyä uudestaan näitä ja nyt onnistui kuorruttaminenkin hieman nätimmin kun ei tarvinnut kuljettaakaan näitä mihinkään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti