torstai 29. huhtikuuta 2010

Mansikka-valkosuklaajuustokakku

Valkosuklaata jälleen! Mikähän miuhun on iskenyt ku teen vaan valkosuklaisia herkkuja. No, hyvää oli tämäkin. Tein ystäväni Tuulin valmistujaisiin kakkua, tietenkin. Tuntuu etten osaa enää keksiä muita kun kakkulahjoja.
Kakun päälle olisi tullut mansikoita, mutten löytänyt tuoreita ja pakkasesta löytyvät ei oikein näytä näteiltä eli jäi sitten vaan paljaaksi. Pohjaakin tuli aikamoinen määrä, alkuperäinen ohje käski laittamaan koko paketin keksejä. Hölmönä laitoin ensin kylmät mansikat täyteseokseen ja perään kuuman suklaan. Suklaa tietenkin jämähti samantien ja kakkuun tuli valkosuklaasattumia, mitkä ei sinänsä ole huono asia, mutta kakun pinta jäi epätasaiseksi. Kiireessä tulee höstättyä kaikenlaista...
Muistelin tehneeni tuota kakkua pari vuotta sitten, mutten muistanut sopiko paksu pohja siihen, joten otin varman päälle ja tottelin ohjetta. Silloin laitoin myös 4 liivatetta ja lopputuloksena oli se, että kun pääsin juhliin (silloinkin oli itseasiassa valmistujaiset) perille, kakku läsähti pitkin pöytiä. Siihen saattoi olla syynä myös todella kuuma kesäpäivä ja ratikassa jumittelu. Pakko muuten kertoa kun istuskelin yksin ratikassa kakku irtopohjavuoassa elmukelmutettuna niin ympärillä muut matkustajat alkoivat kuolaamaan oikein urakalla kakkua. Eräs jo suunnitteli kyytipojaksi kassistaan löytyvää kuohuviinipulloa ja toinen ehdotti, että hänellä on veitsi kassissa millä saisi palaset leikattua. :)
Ohje on MeNaisista joskus bongattu, alla muokattu versio siitä.

Mansikka-valkosuklaakakku
pohja:
200 g digestive-keksejä
75 g sulatettua margariinia

täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl Flora Vanilla -vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g valkosuklaata
250 g pakastemansikoita
1 dl sokeria
6 liivatelehteä
0,5 dl likööriä (Triple sec, Cointreau, Licor 43...)
tuoreita mansikoita koristeluun

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu margariini niihin. Painele keksipohja tiiviisti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Nosta pohja jääkaappiin.
Vaahdota vaniljakastike ja sulata suklaa. Sekoita isossa kulhossa tuorejuusto, vaniljakastike ja sulatettu suklaa. Laita liivatelehdet kylmään. Sulata mansikat, lisää sokeri ja survo tasaiseksi ja lisää seokseen. Kiehauta likööri ja lisää sinne puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita. Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä yön yli. Koristele mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti