maanantai 14. helmikuuta 2011

Uuniomenat appelsiini-kaurakuorrutuksella

Töissä pääsin taas tekemään kokousherkkuja. Näissä pääasiassa on taas hinta ja helppous, työpäivän lomassa ei ihan kehtaa olla montaa tuntia keittiössä. Tällä kertaa tuli työkaverilta myös toive, että pitäisi olla mahdollisimman kevyttä, joten eikun Pirkan kalorihaku käyttöön. Pirkan reseptihausta voi etsiä energiasisällön perusteella ja näillä kriteereillä herkuksi valikoitui uuniomenat. Uuden vuoden laihdutuspäätöksessä kärvistelevät saivat ottaa halutessaan kylkeen kevytjäätelöä ja herkuttelijoille oli kermajäätelöä ja kinuskikastiketta. Ohjeesta tulee 4 annosta. Mie tein 14 ja siihen riitti hyvin yksi paketti marmeladia ja kaurakeksejä.

Uuniomenat appelsiini-kaurakuorrutuksella

4 hapokasta omenaa (esim. Granny Smith)
8 kaurakeksiä
1 dl appelsiinimarmeladia
1 rkl margariinia sulatettuna


Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pese ja halkaise omenta sekä poista siemenkodat. Asettele omenat voideltuun uunivuokaan vieriviereen. Murenna kaurakeksit koneella tai käsin muovipussin läpi.Sulata appelsiinimarmeladi kattilassa. Kaada marmeladia ja ripottele keksinmurut jokaiselle omenanpuolikkaalle. Valuta voisulaa omenille. Paista uunin alimmalla tasolla n. 30 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön ja halutessasi kinuskikastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti