torstai 24. maaliskuuta 2011

Domino-juustokakku

 Pitkästä aikaa nähtiin miun luona kakkukerhotyttöjen kanssa kakun ja tilannepäivitysten kanssa. Ei, me ei siis juoruta, me vaan raportoidaan maailman asioita. Taas kun kävi ihmisiä ekaa kertaa miun kämpässä niin palautu mieleen kuin paljon mie oikeesti tykkään miun uudesta asunnosta. Vuokranmaksupäivänä aina vähän kirpasee, mutta on tää kyllä joka sentin arvoinen. Ootan jo innolla niitä hetkiä kun pääsee parvekkeelle juomaan aamuteet. Töihinkin herääminen helpottuu viikko viikolta kun on valosampaa ja lämpimämpää. Kakku muuten löyty työkaverin suosituksen perusteella. Se tuli valittelemaan, ettei keksi mitä ruokaa tekisi ja mie taas mietin, että mimmosen kakun leipoisin. Kaveri teki Ihanien tomaattienkin testaamaa kanasalaattia ja miun leivontalistalle pääsi Maku-lehdessä ollut Domino-keksinpalasia sisältävä valkosuklaajuustokakku. Tein kakun toissapäivänä, joten keksit ehtivät hyvin muhia ja pehmetä herkullisiksi.

Domino-juustokakku

pohja
200 g digestive-keksejä
100 g margariinia
1 ½ rkl kaakaojauhetta

täyte
4 liivatelehteä
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (2 ½ dl)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
2 rkl appelsiinimehua (tai vettä)
1 pötkö Domino-keksejä (minttu tai tavallisia)

50 g tummaa suklaata

Laita irtopohjavuoan pohjan väliin leivinpaperi. Murskaa pohjan keksit, sulata margariini ja sekoita ne keskenään kaakaojauheen kanssa. Painele seos kakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.
Sulata valkosuklaa mikrossa vähitellen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita vaniljavaahdon sekaan tuorejuusto, vaniljasokeri sekä sulatettu ja jo jäähtynyt valkosuklaa. Leikkaa Domino-keksit neljään osaan.
Kiehauta appelsiinimehu (tai kuten mie tein, kiehautin veden, sekoitin liivatteet ja lisäsin sekaan hieman appelsiinimehua), purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Anna liivateseoksen hieman jäähtyä ja sekoita ohuena nauhana täyteseokseen. Kaada täytteestä noin puolet kakkupohjan päälle, lisää keksipalaset tasaisesti ja kaada loputkin. Tasoita kakun pinta ja anna hyytyä jääkapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Koristele halutessasi tummalla suklaalla. Sulata suklaa mikrossa vähitellen. Tee leivinpaperista pursotustötterö ja tarpeeksi iso sellainen. Miulla nimittäin oli turhan pieni ja puristettaessa suklaa pursusi väärästä päästä ja oli pitkin käsiä. Täytä tötterö suklaalla, leikkaa päähän pieni reikä ja pursottele haluamiasi kuvioita. Ei kannata tehdä suoraa viivaa jos ei ole ennen testannut, siinä näkyy virheet helpommin.

2 kommenttia:

  1. Dominoita, valkosuklaata ja juustokakku. Noilla aineksilla ei varmaan voi mennä mönkään :P

    VastaaPoista
  2. Ei menty mönkään ei. Toi oli todella herkullista. Miun mielestä tosi hauska idea laittaa keksejä tonne keskelle, niistä tuli ihanan pehmosia.

    VastaaPoista