perjantai 13. marraskuuta 2009

Liekitetyt banaanit

Mie rakastan kiinalaista ruokaa ja tässä ihan lähellä olevaa kiinalaista ravintolaa tulee käytettyä aina kun laiskottaa ruoanlaiton suhteen. Siellä kun annoskoot on niin melkoset, että yhdestä annoksesta syö parikin kertaa.
Oon viettänyt perjantai-iltaani aika rauhallisesti lukien tenttiin ja pesten pyykkiä kun Juhakin on muualla ja teki mieli vähän herkutella. Kesällä olin kaverin luona kokkailemassa ja sain maistella liekitettyjä banaaneja, jotka maistui hieman samanlaiselle kuin kiinalaisten ravintoloiden ykkösjälkkäri friteerattu banaani jäden kanssa. Siitä asti on tehnyt mieli tehdä itekkin noita ja tänään ne sattui hyvin Kinkistä haetun kana-kung pon kanssa. Perjantai 13. päivä ei tällä kertaa merkinnyt huonoa onnea kun muistin ottaa paistinpannun pois liesituulettimen alta ja mein suoraan palokunnalle menevä palohälytinjärjestelmä ei alkanut huutamaan, jee!
Kaveri teki silloin cointreaun kanssa ja konjakkikin kuulemma sopii. Mie laitoin mitä hyllystä löyty ja omaan suuhun sopi, tällä kertaa likööri 43:sta. Ohje on kahdelle.

Liekitetyt banaanit

2 banaania
1 rkl margariinia
½ dl viskiä, konjakkia, cointreuta, likööri 43:sta tms
1 tl fariinisokeria

Vaniljajäätelöä ja vaahterasiirappia tarjoiluun

Leikkaa banaanit pitkittäissuunnassa kahtia. Paista banaaneja paistinpannulla margariinissa molemmilta puolilta kunnes pinta on kullanruskea. Kaada viinakset pannulle ja (MUISTA! EI liesituulettimen alla) tuikkaa tulitikulla tuleen. Anna palaa rauhassa loppuun.
Asettele banaanit lautaselle, ripottele päälle fariinisokeria ja herkuttele jäätelön sekä siirapin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti