torstai 3. joulukuuta 2009

Raikas marianne-rahkakakku


Kävin Ihanien tomaattien luona vetämässä ruokaöverit intialaista / aasialaista ruokaa. Oli pariakin pääruokaa, ruokajuomana mangolassia ja kyljessä Pirkan valmiita naan-leipiä. Oltiin sovittu, että teen jotain kevyttä ja raikasta jälkkäriä vastapainoksi ja kaivelin muistikirjani uumenista tämmöistä ohjetta. Kakku olikin loistava lopetus aterialle ja muutenkin hyvä valinta, koska olen kerran aiemmin tehnyt sitä tarjottavaksi Tuulin kanssa, mutta Tuuli ei silloin päässyt maistelemaan kakkua.. vain tekemään. Ilkeää, tiedän. Ohje on peräisin Fazerilta ja löytyy mm. marianne crush -pussin kyljestä.

Marianne-rahkakakku

200 g suklaakeksejä
50 g margariinia sulatettuna

2 dl kuohukermaa
1 pss Fazer Marianne Crush -rouhetta
200 g rahkaa
5 liivatelehteä
1 dl kiehuvaa vettä

päälle:
400 g marjoja
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
1 dl punaista mehua

Murenna keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoittaa joukkoon marianne crush sekä rahka. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä, puristele ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos kevyesti käännellen marianne-vaahtoon ja kaada seos keksipohjan päälle. Anna hyytyä 2-3 tuntia tai kunnes rahkaseos on hyytynyt.
Soseuta marjat tehosekoittimessa sokerin kanssa. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia ja puristele ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun. Helpoiten tämä käy niin, että sulattaa ne kiehuvaan veteen ja lisää siihen sitten punaista mehutiivistettä. Sekoita liivateliemi survottujen marjojen joukkoon ja kaada varovasti hyytyneen marianne-kerroksen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa pari tuntia tai vaikka yön yli.

1 kommentti: