sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Domino-tryffelit

Viikonloppuna vietettiin meidän uuden kämpän tupareita ja koska edellisistä ei todellakaan ole pitkä aika, niin päätettiin pitää vähän pienimuotoisemmat pirskeet. Lahjojen sijaan toivottiin jotain pientä tarjottavaa ja niin meille jäi huomattavasti vähemmän hommaa, mikä oli kyllä loistava juttu sillä lauantaina tuli aikamoinen kiirus. Juuri kun oltiin alottelemassa valmistelut, niin meidän kauan kaivattu tiskikone saapui ja sen asennukseen meni hieman aikaa. Ihmeen kaupalla saatiin kuitenkin kaikki valmiiksi juuri sopivasti.

Tarjolla oli tällä kertaa feta-punasipulipiirasta, limepiirakkaa, domino-tryffeleitä ja karpalo-lime-raparperiboolia. Domino-tryffeleiden ohje on bongattu Bakerellalta. Mie laitoin koko paketin tuorejuustoa ja niistä tuli aika pehmeitä, joten kannattaa kokeilla ensin 150 grammalla, että miltä vaikuttaa. Valkosuklaa myös loppui kesken ja kauppaan ei enää ehtinyt, joten improvisoin ja pyörittelin loput tomusokerissa. Suunnitelmissa oli tehdä toinen satsi minttu-dominoista tummalla suklaalla, mutta se saakoot jäädä toiseen kertaan. Nämä olivat kyllä todella hyviä, vierailla tuntui olevan vaikeuksia uskoa ettei niissä ole muuta kuin keksejä, juustoa ja suklaata. :) Kiitoksia muuten vieraille, oli mahtavat bileet! Mie jatkan sohvalla möllöttelyä ja tiskikoneen ihailua. On se vaan niin hieno ja ihmeellinen!Domino-tryffelit

1 pkt domino-keksejä (tavallisia tai esimerkiksi minttu-dominoita)
150-200 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g valko- tai tummaa suklaata

Murenna domino-keksit. Keksit kannattaa irrottaa puoliksi, niin murustelu on helpompaa. Miulla on ihana silppuri, jolla murskaan aina kaikki keksit, mutta käsipelilläkin varmasti onnistuu (esimerkiksi muovipussissa vasaralla tai perunanuijalla). Ota ruokalusikallinen keskimurusta talteen koristelua varten. Sekoita tuorejuusto kekseihin ja laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.
Pyörittele massasta palloja ja dippaa ne haarukan avulla valkosuklaaseen. Koristele keksimuruilla ja anna jähmettyä.

2 kommenttia:

  1. Nää oli NIIN hyviä! Ihan mielettömiä! Nam! 8)

    VastaaPoista
  2. Ne oli kyllä herkkuja!

    Muistelin muuten valkosuklaan määrän väärin. Se oli 200 gramman levy, joka jäi vajaaksi eli 100 gramman. Eli oikea tarvittava määrä on 300 grammaa.

    VastaaPoista