keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Gratinoidut marjat

Eilen illalla teki mieli tehä jotain jälkkäriäkin kun oli palkkapäiväkin ja kaikkee. Ihan liian harvoin tulee tehtyä arkena jälkiruokia, vaikka tämäkin valmistui todella pienellä vaivalla. Muutenkin kyllä energiaa tuntuu riittävän enemmän jälkiruoan kuin varsinaisen iltamätön valmistukseen. Eilen tuli tehtyä muuten hiton hyvää ruokaa, käytin Lapin rieskasia pizzapohjina ja päälle tomaattikastiketta, punasipulia ja mozzarellaa, uuniin ja lopuksi päälle ilmakuivattua kinkkua ja rucolaa, namsnams.

Miulla ei ihan toi grillivastusten käyttö onnistunut kun tajusin laittaa ne päälle vasta liian myöhään. Onneksi uunissa oli sen verran jälkilämpöä pizzoista, että kohmeiset marjat sulivat kunnolla. Pintaa kärvensin vähän lisää super-laitteellani eli tohottimella. Grillivastukset ja mie ei vaan tulla toimeen selvästikään.

Resepti on Ruokatorstai-kirjasta, jota voisi vaan selailla ja selailla ja miettiä kaikkia ihania ruokia. Ohje löytyy myös Hesarin reseptihausta. Resepti  Ohjeesta tulee 4 normaalia tai 3 suursyöpön annosta.

Gratinoidut marjat

pussillinen / 8 dl pakastemarjoja
2 munaa
1 prk ranskankermaa
½ tl raastettua (luomu)sitruunankuorta
4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Laita uunin grillivastukset lämpiämään. Jaa kohmeiset marjat annosvuokiin. Erottele munat. Sekoita keltuaisiin sitruunankuori, ranskankerma ja sokerit. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto keltuaisseokseen ja lusikoi marjojen päälle. Laita uuniin grillivastusten alle muutamaksi minuutiksi kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti