torstai 22. maaliskuuta 2012

New Yorkin mustikkajuustokakku

Nähtiin taas sisaruksia ja tällä kertaa veljeni luona. Olin kuitenkin luvannut helpottaa veljen urakkaa tekemällä jälkkärin. Uuniin päätyi jo hetken leivontalistalla ollut ystäväni Jennin tekemä New Yorkin mustikkajuustokakku. Oli tuhtia ja oli ihanaa. Kakku oli niin painavaa, että miulta väsy kädet sitä kanniskellessa kohti Espoota.

Tätäkin on tullut tehtyä jo aikaa sitten, mutta viimein muistui mieleen kun oon hihkunut viimeiset pari viikkoa kaikkea New Yorkiin liittyvää. Mie odotan todella todella suurella innolla huhtikuun ekaa, jolloin meidän lentokone lähtee Helsinki-Vantaalta kohti New Yorkia, iiih!

New Yorkin mustikkajuustokakku
pohja:
300 g digestive-keksejä
150 g voita

täyte:
600 g Philadelphia-tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl maissitärkkelystä
3 munaa
1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata

1 ½ dl mustikoita

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita ne voihin. Laita leivinpaperia irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa kymmenisen minuuttia ja anna jäähtyä.
Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä. Sekoita tuorejuusto ja maitorahka. Lisää sokerit ja maissitärkkelys ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja lopuksi kerma. Lisää valkosuklaa. Kaada juustoseos pohjalle ja ripottele päälle mustikat. Paista uunin keskitasolla 45 minuuttia, jonka jälkeen käännä virrat pois ja anna olla vielä noin 30 minuuttia jälkilämmössä. Kakun pitäisi jähmettyä ja ruskistua hieman reunoilta. Mikäli kakkuu meinaa ruskistua liikaa, peitä se foliolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti