maanantai 9. heinäkuuta 2012

Mustikkapannarit

Hyvällä aamiaisella jaksaa olla hyvällä mielellä pitkään. Eräänä toukokuisena aamuna oli pakko saada jotain erityisen herkullista ja kaivelin Hesarin ruoka-sivuilla olleiden mustikka-pannareiden ohjeen esille. Toukokuu ei mennyt pelkästään Suursitsejä järkkäillessä - katsoin myös säädyttömän paljon jääkiekkoa. Tuo aamu menikin siis pannariähkyssä ja lätkäuusintoja katsellessa. Tai aamusta on ehkä vähän turha puhua puolenpäivän jälkeen.. Ihan kaikkia ei jaksettu kahdestaan syödä, ohje on neljälle.

Amerikkalaiset mustikkapannukakut
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
3 munaa
3 dl maitoa
50 g sulatettua voita
2 tl vaniljasokeria
2 dl (pakaste)mustikoita

voita
mustikoita, siirappia, kermavaahtoa jne

Laita uuni lämpiämään 50 asteeseen. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola. Riko munat toiseen kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon maito, sulatettu ja jäähdytetty voi sekä vaniljasokeri. (Voit käyttää maidon sijaan myös piimää, laita silloin taikinaan leivinjauheen lisäksi myös ½ tl ruokasoodaa). Kaada munaseos jauhoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kääntele mustikat varovasti joukkoon.
Kuumenna lettu- tai blinipannua keskilämmöllä. Lisää pannulle nokare voita, anna sulaa ja lisää vajaan sentin paksuinen taikinakerros. Paista pannukakkuja korkeintaan keskilämmöllä, kunnes taikina alkaa kuplia ja nousta. Käännä ja paista toiselta puolelta.
Lado pannukakut vadille ja pane lämpimään uuniin odottamaan tarjoilua. Tarjoile mustikoiden, vadelmien, vaahterasiirapin ja/tai kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti