Alkuperäinen ohje on Hesarin Kuukausiliitteen ruokasivuilta, jossa aina otetaan yksi raaka-aine käsittelyyn ja tällä kertaa vuorossa oli tomaatti. Resepteistä on kirjoitettu näin:
"Maisteluvaiheessa Kuukausiliitteen kokkien tomaattiluomuksista löytyy yksi yli muiden. Ruohon hillotut tomaatit kermavaahdon kanssa lyövät harjaantuneidenkin makuhermojen kantajat ällikällä.
"Jestas, kylläpä tämä tomaatti onkin monipuolinen", Aralehto sanoo.
"Perisuomalainen kiisseli sai uuden ulottuvuuden", Ruoho toteaa."
Ei lisättävää.
Hillotut tomaatit kermavaahdolla
20 kpl (rasiallinen) kirsikkatomaatteja
2 dl sokeria
2 dl vettä
puolikas vaniljatanko (tai 1 tl vaniljauutetta)
Kalttaa aluksi tomaatit. Leikkaa pieni ristiviilto tomaatin kannattomaan puoleen. Kiehauta vettä kattilassa ja ota esille kulhollinen jäävettä. Meidän hanasta tulee tosi kylmää vettä ja menin jäiden puutteen takia sillä ja toimi ihan hyvin. Kastele tomaatit kiehuvaan veteen noin 10 sekunniksi ja nosta kylmään veteen. Kuori.
Kylmä kylpy. Tomaattien kuoret irtoavat melkein itsestään. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti