lauantai 27. maaliskuuta 2010

Guinness-suklaakakku

Juhalla oli synttärit ja löysin täydellisesti miekkoselle sopivan kakun Nigellalta - kuinkas muuten. Resepti oli todella överi mitä tulee rasvan ja sokerin määrään, ah. Kakku oli ihanan kostea ja suklainen ja sai jopa kehuja semmoiseltakin henkilöltä, joka ei yleensä tykkää makeasta. Ite en tykkää oluesta, joten vähän mietitytti tuo maku, mutten kyllä pystynyt maistamaan olutta siinä. Guinness-tölkissä oli muuten hämmentävä pallo siellä sisällä, ilmeisesti se vaikuttaa jotenkin oluen vaahtoamiseen. Olin muuten ihan pihalla olut-hyllyllä. Piti kysyy neuvoa ku tuntuu et samanmerkkisiä oluita on aina montaa eri lajia, vaikeeta. :)
Ohje on siis Nigellalta ja ilmeisesti myös Viivin ja Wagnerin keittokirjassakin. Kakusta tulee 12 palasta. Nigellan sivuilla kommenteissa kehutaan, että kakku toimii hyvin ilman kuorrutustakin.


Guinness-suklaakakku
2,5 dl Guinness-olutta
250 g margariinia
75 g sokeroimatonta kaakaojauhetta
400 g sokeria (hieman alle 4,5 dl)
1,4 dl creme fraichea
2 munaa
1 rkl vaniljauutetta
275 g vehnäjauhoja (4,6 dl)
2,5 tl ruokasoodaa

kuorrute:
300 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
150 g tomusokeria (2,5 dl)
1,25 dl kuohukermaa

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Kaada olut paistinpannulle, pilko rasva sekaan ja lämmitä kunnes rasva on sulanut. Vatkaa sokeri ja kaakaojauhe sekaan. Tässä vaiheessa jos käytät matalalaitaista paistinpannua, kannattaa taikina kaataa isoon kulhoon, että mahtuu. Vatkaa creme fraiche, munat ja vaniljauute keskenään ja sekoita taikinaan. Lopuksi vatkaa ruokasooda ja vehnäjauhot taikinaan.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja rasvattuun irtopohjavuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 45 minuutista tuntiin. Anna kakun jäähtyä kunnolla vuoassaan ennen siirtämistä tarjoilulautaselle.
Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa tomusokeri tuorejuuston sekaan ja lisää löysä kermavaahto. Vatkaa kunnes kuorrute on tasaista ja paksua. Kuorruta kakku epätasaisesti niin, että se näyttää oluen vaahdolta.

3 kommenttia:

  1. Ei missään nimessä kuorrurukseen Philadelphiaa. Ainostaan Mascarpone tuorejuustoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makunsa ja mielipiteensä kullakin :) Mascarponea ei saa (ainakaan miun lähikaupoista) vähälaktoosisena, joten se vaikuttaa myös valintaan.

      Alkuperäisessä reseptissä lukee cream cheese, ei mascarpone :)

      Poista
  2. Ei missään nimessä margariinia!

    VastaaPoista