sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Valkosuklaamousse vadelmien kera

Sain ystävältäni Tuulilta lainaan aivan ihanan keittokirjan nimeltä Suklaa - 365 vastustamatonta makuelämystä. Kirjassa oli niin herkullisen näköisiä ja kuuloisia reseptejä, että oli pakko ottaa yksi heti kokeiluun. Valkosuklaa on vaan niin järkyttävän hyvää ja vielä yhdistettynä vadelmiin, ahh.
Miulla on ollut opiskelujen kanssa aikamoista kiirettä ja olikin luksusta viettää lauantai-iltaa vaan kotona hengailemalla ja syömällä hyvin.Oon semmonen sokerihiiri, että ruoan jälkeen tekee mieli aina vähän jotain makeaa. Valkosuklaamousse oli tosi nopea tehdä eli sopi rentouttavaan päivään jälkkäriksi. Ohjeesta tulee 4 reiluhkoa annosta, 6 jos tykkää pienemmän kokoisista jälkkäreistä.

Valkosuklaamousse vadelmien kera

200 g vadelmia
1 ½ dl maitoa
200 g valkosuklaata
1 tl vaniljauutetta
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa

Jaa vadelmat 4 annoslasiin. Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen. Kuumenna maitoa, valkosuklaata ja vaniljaesanssia pienessä kattilassa, kunnes suklaa on juuri ja juuri sulanut. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää ne suklaamaitoon. Sekoita kunnes liivatteet ovat liuenneet. Kaada seos kulhoon jäähtymään.
Vatkaa kerma vaahdoksi Nostele kermavaahto suklaaseokseen ja kaada annoslaseihin vadelmien päälle. Laita jääkaappiin vähintään 3 tunniksi. Annoksen voi koristella vadelmilla tai sukaakiehkuroilla.

2 kommenttia:

  1. Hmm, pitäisköhän itekin testata... Suositteletko :)?

    VastaaPoista
  2. Todellakin! Mousse oli älyttömän hyvää ihan pelkästäänkin ja erityisen herkkua vadelmien kera. Ja kannattaa tosiaan antaa hyytyä monta tuntia, se oli parempaa tänään kun vadelmat oli marinoineet moussea. Ahh! :)

    VastaaPoista