perjantai 5. marraskuuta 2010

Porkkanakakku (pellillinen)

Niin vaan päivät vaihtuivat viikoiksi ja viikot kuukausiksi ja blogi pysyi hiljaisena. En vaan löytänyt itsestäni intoa leipoa ja sitten kun leipomisinto löytyi, pitäydyin tutuissa ja turvallisissa resepteissä. Nyt on elämäni hieman rauhoittunut ja löytänyt uudet ja erilaiset uomansa, joten eiköhän blogissakin taas nähtä uusia herkkuja.

Olen aloittanut kokopäivätyöt ja meillä on vaihtuva kokoustarjoilunakki. Pari kuukautta pääsin luistamaan hommasta, mutta tällä viikolla viimein miekin pääsin kahvinkeittäjäksi. Töissä on ollut hieman hiljaisempaa,joten hyvin ehdin aamusella leipoa ja sitten iltapäivällä päällystää. Kuva jäi tosin ottamatta, mutta ehkä jokainen osaa kuvitella miltä pellillinen porkkanakakkua näyttää. Oli muuten ihanaa kun töissä leijaili kakun tuoksu koko aamun, työkaverit jo toivoi miuta joka viikko leipomaan :) Resepti on tosi helppo ja maukas ja on googlailemalla löytynyt jostain blogista, en osaa sanoa tarkemmin.

Porkkanakakku
4 munaa
4 dl sokeria
6 dl porkkanaraastetta (n. 400g / 8 kpl porkkanoita)
2 dl öljyä
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta

kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
50 g margariinia sulatettuna

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Raasta porkkanat. Vaahdota munat ja sokeri antaumuksella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää porkkanaraaste, öljy ja kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista keskitasolla n. 30 minuuttia.

Vatkaa kuorrutteen aineet sekaisin ja päällystä jäähtynyt kakku. Kakun voi tehdä jo edellisenä päivänä ja kuorruttaa vasta tarjoilupäivänä.

1 kommentti:

  1. Kiitos tästä ohjeesta :) Kiva löytää porkkanakakku, joka ei sisällä pähkinää tai mantelia ;)

    VastaaPoista