torstai 17. helmikuuta 2011

Parhaat suklaakeksit

 Viimein sain pidettyä tupareita uudessa kämpässä. Ja tietenkin homma meni niin, että viimeiset tavarat sain paikoilleen juuri ennen vieraiden tuloa.. Tuparitarjottavia olin kuitenkin ehtinyt jo miettiä pidemmän aikaa ja leipomislistalla jo pidemmän aikaa on ollut Bakerellalta bongatut Martha Stewartin käsialaa olevat Chocolate Crackle Cookiessit. Nams, voiko olla herkullisemman näköisiä (ja makuisia) keksejä! Miuta ihmetytti suuresti, että miten tomusokeri säilyy uunissa sulamatta, mutta niin vaan se toimi. Noin kun tuli uunista, niin oli pakko hetken aikaa vaan ihailla. Sillähän ei ollut mitään tekemistä sen kanssa, että oli pakko odottaa hetki ettei suu pala ennen ku uskalsin maistella... Ja oli kyllä niin hyviä, että piti vetästä pienet victory sheikkaukset sen kunniaksi. Suunnitelmissa on muuten testailla noita vielä ilman sokerikuorrutusta, mutta suklaasattumien kanssa. Ohjeesta tulee 48 keksiä eli ameriiikkalaisittain neljä tusinaa. Ohjeen määrät oli kivasti tietenkin jenkkiasteikolla. Pitää varmaan hommata jenkki-mittasarja jos meinaa enemmänkin testailla.

Maailman parhaat suklaakeksit

230g tummaa suklaata
1 1/4 kuppia (3,125 dl) vehnäjauhoja
½ kuppia (1,25 dl) kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
115 g margariinia
1 1/3 kuppia (3,3 dl) fariinisokeria
2 munaa
1 tl vaniljauutetta
1/3 kuppia (0,85 dl) maitoa

2-3 dl tomusokeria
1-2 dl kidesokeria

Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe sekä suola keskenään. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat sekä vaniljauute. Sekoita joukkoon sula suklaa. Lisää puolet kuivista aineista samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon maito ja lopuksi loputkin kuivista aineista. Jaa taikina neljään osaan, kääri jokainen osa muovikelmuun ja laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Miulla leivonta meni niin myöhäseksi, että taikina odotteli jääkaapissa yön yli.

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Ota vuorollaan yksi osio jääkaapista käsiteltäväksi. Muotoile osio esimerkiksi tangoksi ja leikkaa se kahteentoista osaan. Pyörittele jokaisesta osasta palloja ja pyöräytä ne ensin normaalissa kidesokerissa ja sen jälkeen kauttaaltaan tomusokerissa.
 Palleroisten eri vaiheet havainnollistettuna
Paista uunin keskitasolla kunnes keksit ovat levinneet ja sokeri on rakoillut eli n. 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla. Keksit säilyvät suljetussa rasiassa noin viikon.

4 kommenttia:

  1. Näitä on ihan pakko kokeilla! Mmmm, suklaata.

    VastaaPoista
  2. Noi on kyllä tosi hyviä, oon tehnyt noita kyl neljä kertaa. :) Suosittelen valkosuklaasattumia sekaan!

    VastaaPoista
  3. Työkaverimme toi näitä töihimme tänään. Taivaallisia! Mitään pikkuleipiä ikinä en ole tähän 44 vuoden ikään ehtineenä ennen saanut! Kiitos Kaisa!

    VastaaPoista
  4. Todella mukava työkaveri siulla kun tuo leipomuksia töihin :)

    VastaaPoista