perjantai 11. maaliskuuta 2011

Mutakakku

Töissä oli taas pienimuotoinen virkistysilta kun pidettiin peli-ilta. Mie ja yks työkaverini vastattiin ruokapuolesta ja piti saada jotain a)helppoa, b)nopeaa ja c)pähkinätöntä, laktoositonta jne. Onneksi mein työpaikan pähkinäallergikot eivät ole pahimmanlaatuisia, vaan voivat syödä tuotteita, jotka saattavat sisältää pähkinää. Illan menuksi valikoitui kreikkalainen salaatti ja pellillinen mutakakkua.

 Resepti mutakakulle löytyi Fazerin leivontasuklaapaketin kyljestä. Työkaverin kanssa pohdittiin, että suklaata ei selvästikään ole tarpeeksi, joten heitettiin sekaan vielä noin desin verran kaakaojauhetta. Ohjeesta tulee kakkuvuoallinen. Mie kerroin ohjeen 2,5 kertaiseksi, jolloin se oli passeli pellille ja kauppaan. Aina semmoset reseptit on kivoja mihin menee aina paketillinen vaikka munia ja margariinia :)

Mutakakku maistui oikein hyvin kaikille. Ja voitin tottakai Aliaksessa. (Menolipussa koetusta tappiosta ei puhuta.) Jo-o, voitin. Hienosti ja ylivoimaisesti.

Mutakakku
kakkuvuokaan / pellillinen
200 g / 500 g tummaa suklaata
200 g / 500 g margariinia
4 / 10 munaa
2 dl / 5 dl sokeria
2,5 dl / 6,25 dl vehnäjauhoja
1 tl / 2,5 tl leivinjauhetta
(n. ½ / 1 dl kaakaojauhetta)

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kaada sula suklaa ja margariini munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe (sekä, niin halutessasi, kaakaojauhe). Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan tai leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Paista uunin alatasossa 15-20 minuuttia. Mutakakun kuuluu jäädä sisältä hieman löysäksi. Jäähdytä kakku kunnolla, jotta sitä on helpompi leikata. Mutakakku on herkullinen seuraavanakin päivänä. Tarjoile joko sellaisenaan tai vaikkapa vadelmien ja jäätelön tai kermavaahdon kera.

3 kommenttia:

  1. Kuinka monelle arvioit, että toi pellillinen riittää sitsijälkkärinä? Pitäis tehdä mutakakkua meidän lauantain sitseille, tulossa on 74 henkeä. :D

    VastaaPoista
  2. Toi oli tosi makeeta eli kovin isoo palaa ei kyllä tarvii :) Mie taisin jakaa pellillisen 36 osaan (eli 6x6), mut varmaan sen voi jakaa vähän pienempiinkin osiin ku laittaa kylkeen vadelmia ja kermavaahtoa :)

    VastaaPoista
  3. Tostahan riittäis just jos sen jakaa 36 osaan... Yks on nimittäin gluteeniton ja sit sen yhden palan kanssa voi vähän säätää. Me tilataan vadelmakastiketta Perhosta ja sit vispataan kermavaahtoa, et varmaan aika hyvä! :)

    VastaaPoista