Kakku kuitenkin oli oikein herkullista ja varsinkin pohjaa tulee varmasti käytettyä muissakin kakuissa. Paketin loput pohjaan tulevista kekseistä on sujuvasti kulunut kotona teen kanssa. Palautetta tuli ainoastaan hyllyvyydestä eli liivatteen määrää kannattaa vähentää neljään. Ohje on tosiaan Helsingin Sanomien ruokasivuilta. Hesarissa kovasti pyydeltiin reseptejä muiltakin puolisoilta, mutta niitä ei valitettavasti ole tullut. Ennakkoäänestys on loppunut, mutta muistakaa loputkin äänestää sunnuntaina varsinaisena vaalipäivänä. Me käydään äänestämässä vasta sunnuntaina, on se vaan niin juhlallista toppahousuissa marssia pitkin Haagaa. Ja tärkeinpänä tietenkin vaalikahvit kakun kera.
Vuokko Väyrysen valkosuklaakakku
pohja:
12 LU Bastogne -keksiä (150 g)
1 Dajm-suklaalevy (56 g)
75 g voita
täyte:
5 liivatelehteä (tai 4, jos haluat vähemmän hyllyvää...)
200 g valkosuklaata
2 munaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 1/4 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
Murskaa
keksit ja Dajm-suklaa. Sulata voi ja anna hiukan jäähtyä. Sekoita pohjan
ainekset keskenään ja painele seos tiiviisti leivinpaperilla vuorattuun
irtopohjavuokaan. Anna kovettua jääkaapissa
Liota
liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kiehauta mehu. Purista
liivatteista vesi ja liuota kuumaan mehuun. Erota valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset, tuorejuusto, liivateseos, sokerit ja suklaa tasaiseksi seokseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää juustoseokseen ensin kermavaahto, sitten valkuaisvaahto. Kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti