perjantai 22. kesäkuuta 2012

Raparperimehu

Joko alkaa raparperireseptit kyllästyttää? Taas sain lisää raparperia ja tällä kertaa siitä valmistui mehua. Mehu oli tosi hyvää sellaisenaan jo, mutta veikkaisin sen löytävän tiensä juhannuksena ainakin kuohuviinin sekaan. Mehun keittelystä jäi mietoa raparperisosetta, jota ajattelin käyttää lettujen täytteenä juhannusmökkeillessä. Pirkan kännykkä-appsista bongasin lettutäytteelle ohjeenkin. Mehun ohje on Hesarilta.

Miulla alkoi nyt kesäloma, jee! Jos vaikka sais tehtyä joskus muutakin kuin raparperiherkkuja.. Hyvää ja herkullista juhannusta!


Raparperimehu
1 l raparperipaloja (n. 3 isohkoa vartta)
5 dl vettä
1 dl sokeria
½ sitruunan mehu

Pese raparperit ja pilko ne pieniksi kuorineen. Raparperin punainen kuori värjää mehun, joten valitse mahdollisimman punaisia raparpereja. Mittaa kattilaan vesi ja raparperit ja anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Siivilöi mehu ja kaada mehu takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja anna sen liueta. Lisää sitruunamehu. Tarvittaessa siivilöi mehu vielä uudestaan tiheämmän siivilän läpi ja pullota mehu.

Raparperi-mansikkatäyte letuille
raparperisosetta
mansikoita
kuohukermaa
kinuskikastiketta

Paloittele mansikat ja sekoita raparperisoseeseen. Vaahdota kerma ja mausta se kinuskikastikkeella. Sekoita ja tarjoile lettujen täytteenä.

2 kommenttia: