keskiviikko 8. elokuuta 2012

Juustokakkumansikat

Kesällä jälkkäriksi kelpaa pelkät tuoreet mansikat ja niitä voisi syödä loputtomiin. Onneksi lapsuuden vatsakivut mansikkapelloilta ovat vielä muistissa, joten ei tule syötyä liikaa kerralla. Töissä on paha kun lounaalta tullessa joutuu ohittamaan mansikka- JA jäätelökojun :)

Ystäväni Tuuli tuli käymään ja vakiintuneen tapamme mukaan teimme yhdessä ruokaa. Mie oon hurahtanut riisipaperikääröihin, joten teimme niitä rapu-mangotäytteellä. Jälkkäriksi olin bongannut hauskan idean täyttää mansikoita juustokakkumassalla ja koristella lopputulos keksinmuruilla. Eli ruokana oli kaikkea pientä näprättävää! Mansikoissa ei kuitenkaan ollut paljon hommaa ja lopputulos oli tosi herkullinen ja söpö.

Juustokakkumansikat
1 litra mansikoita
½ purkkia (125 g) mascarpone-juustoa
½ purkkia (75 g) ranskankermaa
sitruunamehua
vaniljasokeria
n. 1 dl keksinmuruja (digestive, kaurakeksi, bastogne...)

Perkaa mansikat ja koverra esim. kuorimaveitsen kärjellä mansikan sisustaa pois. Sekoita mascarpone ja ranskankerma keskenään. Mausta sitruunamehulla ja vaniljasokerilla. Pursota tai lusikoi täyte mansikoiden sisään ja siirrä jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Ylimääräiset mansikat ja täytteen voi sekoittaa keskenään ja lusikoida napaan, jotta jää jotain tarjottavaakin. Juuri ennen tarjoilua kasta mansikat keksimuruihin, jotta muruset eivät kastu liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti