tiistai 15. tammikuuta 2013

Chili-suklaakakku

Kerran töissä pohdiskelin nopeaa kakkua, jolla saisin vakuutettua kylään tulossa ollutta anoppia. Töistä kaupan kautta kotiin oli melkoinen kiire, joten itse leivontaan ei jäänyt paljoa aikaa. Työkaverini muisteli chilistä suklaakakkua, joka on uunissa vain lyhen aikaa. Pienen googlettelun jälkeen kakku löytyi sitten Hesarin reseptihausta. Kakusta tulee kymmenisen palaa ja poltetta on sopivan miedosti.

Kuvattomien reseptien bloggaus tosiaankin jää helposti, sillä tarkemmin kun muistelin oli anoppi tulossa tarkistamaan uutta asuntoa muuton jäljiltä ja tässä on asusteltu jo reilu vuosi. Hupsista.

Chilinen suklaakakku
150 g voita
3 1/2 dl sokeria
3 munaa
1 dl kaakaojauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1 1/4 tl chilijauhetta

2 tl tomusokeria 
vaniljajäätelöä

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Voitele ja jauhota vuoka. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa voin sekaan sokeri ja munat yksi kerrallaan. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 20 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä hieman kosteaksi. Sihtaa valmiin ja hieman jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria ja tarjoile vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti