keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Kurpitsapiiras

Aina ne reseptit, joista unohtuu kiireessä ottaa kuva jää helpoimmin bloggaamatta. Syksyllä tein kurpitsapiirasta ja siihenpä ne muistikuvat jääkin. Hyvää se oli, mutta syöjistä ei ole hajuakaan. Resepti on Hesarin reseptihausta löytynyt tai oikeastaan kyse on parin reseptin yhdistelmästä. Halusin kurpitsaan enemmän makua ja paahdoin lohkot uunissa enkä keittänyt niitä kypsiksi. Pähkinät jätin pois muistaakseni pähkinäallergian vuoksi. Muskottipähkinä ei ole pähkinä, joten sitä voi huoletta laittaa.

Kurpitsapiiras
1 pienehkö kurpitsa

pohja: 2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g voita
2 rkl kylmää vettä
  
täyte:
2 1/2 dl kurpitsasosetta
1 tlk kermaviiliä
2 munaa
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa
1 tl inkivääriä
hieman raastettua muskottipähkinää
(hieman neilikkaa)

Lohko kurpitsa ja poista siemenet. Paahda kurpitsalohkoja 175 asteisessa uunissa 40-60 minuuttia ja valmista sillä aikaa pohja. Nypi jauhot, sokeri ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää nopeasti neste. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja pane vuoka jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi, jotta taikina kovettuu.
Kurpistalohkojen jälkeen, nosta uunin lämpötila 200 asteeseen. Koverra kurpitsan liha lusikalla irti kuorista ja soseuta sauvasekoittimella. Paista pohjaa 10 minuuttia, jona aikana voit valmistaa täytteen.
Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte pohjan päälle ja paista vielä noin puoli tuntia. Tarjoa haaleana kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti