sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Ricottapannarit (Sunnuntaibrunssi)

On vaikea keksiä parempaa tekemistä sunnuntaille kuin herkutella kaverin kanssa brunssin merkeissä. Miun ehdottomasti lemppari tv-kokki on Nigella ja tällä kertaaa brunssi oli Nigellan resepteillä tehty. Tarjolla oli quesadilloja, vesimelonifetasalaattia, ricottapannareita ja edellisen postauksen valkosuklaapassionmoussea sekä tietty teetä ja mehua. Meinattiin tehä parit mimosat (kuoharia ja applarimehua), mutta todettiin viikonlopun sisältäneen tarpeeksi juhlintaa ja molemmilla oli vielä koulujuttuja edessä niin jäi väliin.

Helsingissä asujille tai vierailijoille suosittelen muuten Ekbergin aamupalabuffettia. Viikonloppuisin se on tuplahintanen, mutta arkisin buffetti irtoo noin 8 eurolla. Ennenkaikkea se on loistava siksi, että buffettiin kuuluu myös kakkua! Kuulemma Fazerilla on sama juttu, mutta siellä en oo käynyt kertaakaan.

Nämä ricottapannarit oli kyl tosi herkullisia, ihanan höttöisiä sisältä. Kesällä kun saa kaveriksi tuoreita mansikoita, niin siitä ei kyl aamupala paljoa parane. Mikäli ricottaa ei kaupan hyllystä löydy, voi sen korvata esim. kotijuustolla tai tuorejuuston ja ranskankerman sekoituksella. Ohjeesta tulee noin 20 pannaria eli kolmelle oli ihan hyvä annos.

Ricottapannarit

250 g ricottajuustoa
1,25 dl maitoa
2 munaa
100 g (vajaa 1,5 dl) jauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

2 tl öljyä paistamiseen
250 g marjoja
vaahterasiirappia

Erottele munat. Sekoita ricotta, maito ja keltuaiset kulhossa tasaiseksi. Sekoita taikinaan jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja nostele se taikinan sekaan. Paista kuumalla paistinpannulla noin minuutti molemmilta puolilta. Hyvä määrä taikinaa on kukkurainen ruokalusikallinen. Pidä pannarit lämpimänä folion alla. Tarjoile hedelmien tai marjojen sekä halutessasi vaahterasiirapin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Johan on olleet herkulliset tarjoilut :P Ricottaa en ole koskaan käyttänyt lettuihin, saatikka sitten muuhunkaan ruoanlaittoon joten tämäkin ohje menee testauslistalle. Maistuvatko nämä pannarit makeilta, vai soveltuisivatko myös suolaisten lisukkeiden kanssa tarjottaviksi?

    VastaaPoista
  2. Joo, ei ihan joka viikonloppu jaksa noin panostaa. Eikä kyl opiskelijalla ois varaakaan.

    Näissä ei ole sokeria ollenkaan niin uskoisin, että menevät kyllä ihan makeina ja suolaisinakin, vähän niinkuin vohvelit tai letutkin. Ite en ole tosin testannut kuin makeella, joten raportoi toki jos satut kokeilemaan!

    VastaaPoista