Nämä ricottapannarit oli kyl tosi herkullisia, ihanan höttöisiä sisältä. Kesällä kun saa kaveriksi tuoreita mansikoita, niin siitä ei kyl aamupala paljoa parane. Mikäli ricottaa ei kaupan hyllystä löydy, voi sen korvata esim. kotijuustolla tai tuorejuuston ja ranskankerman sekoituksella. Ohjeesta tulee noin 20 pannaria eli kolmelle oli ihan hyvä annos.
Ricottapannarit
250 g ricottajuustoa
1,25 dl maitoa
2 munaa
100 g (vajaa 1,5 dl) jauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 tl öljyä paistamiseen
250 g marjoja
vaahterasiirappia
Erottele munat. Sekoita ricotta, maito ja keltuaiset kulhossa tasaiseksi. Sekoita taikinaan jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja nostele se taikinan sekaan. Paista kuumalla paistinpannulla noin minuutti molemmilta puolilta. Hyvä määrä taikinaa on kukkurainen ruokalusikallinen. Pidä pannarit lämpimänä folion alla. Tarjoile hedelmien tai marjojen sekä halutessasi vaahterasiirapin kanssa.
Johan on olleet herkulliset tarjoilut :P Ricottaa en ole koskaan käyttänyt lettuihin, saatikka sitten muuhunkaan ruoanlaittoon joten tämäkin ohje menee testauslistalle. Maistuvatko nämä pannarit makeilta, vai soveltuisivatko myös suolaisten lisukkeiden kanssa tarjottaviksi?
VastaaPoistaJoo, ei ihan joka viikonloppu jaksa noin panostaa. Eikä kyl opiskelijalla ois varaakaan.
VastaaPoistaNäissä ei ole sokeria ollenkaan niin uskoisin, että menevät kyllä ihan makeina ja suolaisinakin, vähän niinkuin vohvelit tai letutkin. Ite en ole tosin testannut kuin makeella, joten raportoi toki jos satut kokeilemaan!