sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Valkosuklaa-passionmousse


Tapaan kaveriani tällä kertaa rennon sunnuntaibrunssin merkeissä ja jälkiruokaherkutteluksi on tarjolla valkosuklaa-passionmoussea vadelmilla. Tämä tosiaan kannattaa tehdä ajoissa, jotta vadelmat oikein marinoituu passionhedelmän mehussa ja mousse valuu vadelmien ympärille, nams! Moussen voi tehdä yhteen isoon astiaan tai useampaan pieneen. Tästä määrästä tulee viisi kupillista, tosin noi drinkkilasit on aika pieniä. Tämän helpommaks ei herkullisen jälkkärin teko voi mennä!

Valkosuklaa-passionmousse

150 g valkoista suklaata
3 munaa eroteltuna
5 passionhedelmää
150-250 g vadelmia

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Valkosuklaata kun sulattaa niin kannattaa olla aika varovainen, se kuulemma palaa helposti.. ite en oo kyllä tähän koskaan yltänyt. Suklaa on sulaa heti kun se on menettänyt muotonsa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita jo hieman jäähtynyt suklaasula keltuaisiin. Tosissaan kannattaa antaa suklaan jäähtyä ettei tule munakasta vahingossa. Leikkaa passionhedelmät kahtia ja lusikoi hedelmäliha mehuineen, siemenineen kaikkineen suklaamunaseokseen. Nostele valkuaisvaahto seokseen. Kannattaa laittaa esim puole valkuaisvaahdosta sekaan, sekoitella kunnolla ja lopuksi nostella loputkin.
Laita yhden ison tai monen pienemmän lasin pohjalle vadelmia ja kaada mousse päälle. Anna seistä muutama tunti jääkaapissa ja nautiskele!

2 kommenttia:

  1. Oot kyl kun mikäkin Nigella, senkin rento sunnuntaibrunsseilija :D Kuulostaa kyl iiiiihhanalta, nam!

    VastaaPoista
  2. Resepti on Nigellalta, että joo :) Toi oli kyl ihan tajuttoman hyvää ja helppo tehäkin!

    VastaaPoista