torstai 3. kesäkuuta 2010

Marengit

Tein marenkeja jo pari viikkoa sitten, mutta vasta nyt sain aikaseksi laitella ohjeen tännekin. Viime kuun loppu meni aika tiiviisti Filosofisen tiedekunnan promootion pyörteissä. Vielä en tosin päässyt maisterina osallistumaan, mutta airuena oli jo niin hauskaa, että innolla odotan sitä ihan omaa promootiota.

Vadelmajäädykkeestä jäi valkuaisia yli ja tein niistä marenkeja. Miun mielestä niistä tuli varsin hyviä, semmoisia suussasulavia eikä liian kuivia. Eli ei sellaisia niinkuin niistä pitäisi tulla :) En mielestäni kyllä tehnyt mitään väärää, mutta pitää yrittää uusiks jos tulisi sellaisia oikeanlaisia. Ohje on Suuresta Jälkiruokakirjasta ja siitä tulee kolmisenkymmentä pientä marenkia.

Marengit
3 valkuaista
1 ½ dl sokeria
5 tippaa sitruunamehua tai ½ maustemitallista suolaa

Laita uuni lämpiämään 100 (-125) asteeseen. Laita valkuaiset, ½ dl sokeria ja sitruunamehu puhtaaseen ja kuivaan kulhoon. Vatkaa valkuaisia ensin hitaasti ja lisää sitten nopeutta. Vatkaa valkuaiset niin kovaksi vaahdoksi, että vaahto pysyy kulhossa vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. Kääntele loput sokerista vaahtoon.
Lusikoi tai pursota marengit kokkareiksi. Paista marenkeja uunin keskiosassa 45-60 minuuttia marenkien koosta riippuen. Valmiit marengit ovat kuivia ja kevyitä ja ne irtoavat hyvin leivinpaperista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti