keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Raparperi-cupcakes

Gradu-kesäni on lähtenyt varsin rauhallisesti käyntiin. Kesä vaan tuntuu olevan niin täynnä kaikkea kivaa ettei opiskeluhommista tunnu tulevan mitään kuin pienissä erissä. Ja silloinkin kun suunnittelee tekevänsä jotain opiskeluhommia niin käy niinkin mahtavasti, että voittaa liput Green Dayn keikalle, ahh!! Oli kyllä todella hieno keikka. Eräs toinen todella kiva juttu oli mennä kaveriporukalla pikniköimään Töölönrantaan ja päätin pitkästä aikaa leipoa.
Viime viikonloppuna kun vietettiin serkkuni ylioppilasjuhlia oli meidän perheen perinteinen takakontti-operaatio. Meidän perheessä takakonttitapaamisiin ei liity viinanjuontia vaan ruokaa. Äiti kun raijaa Satakunnan antimia aina isot läjät meille lapsille ja niitä sitten käydään vaihtelemassa takakontista toiseen. Tällä kertaa mie sain ihanan paljon raparperia, joten piknikille päätyivät raparperi-cupcakesit. Loput raparperista pilkoin ja pakastin myöhempää käyttöä varten. Raparperi on miun mielestä todella hyvää, mutta sillä on ikävä taito sitoa kalsiumia, joten kannattaa juoda/syödä maitotuotteita raparperiherkkujen kanssa. Tässä ohjeessa maito on kätevästi taikinassa :) Ohje on Ihanilta tomaateilta, hieman muokattuna, ja siitä tulee 8-12 cupcakesia. Nämä saivat kehuja eräältä ystävältäni, joka sanoi ettei yleensä edes pidä raparperista.

Raperperi-cupcakesit
2 munaa
1 ½ dl sokeria
75 g margariinia
1 dl maitoa
2 ½ dl venhäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
2 dl raparperipaloja (n. 4-6 vartta, riippuen koosta)

kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
130 g valkosuklaata
(tomusokeria)

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja paloittele raparperit. Sulata rasva. Vaahdota munat sekä sokeri ja lisää sulatettu rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää raparperipalat. Jaa taikina muffinivuokiin tai muffinipellin koloihin. Täytä 2/3 muffinivuoista. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorrutusta.

Sulata valkosuklaa mikrossa: puoliteholla puoli minuuttia kerrallaan kunnes valkosuklaa on juuri ja juuri sulanut. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja sekoita valkosuklaa sen joukkoon. Pursota tai luskoi cupcakesien päälle. Mie vein cupcakesit piknikille niin laitoin myös tomusokeria kuorrutteeseen, jotta siitä tuli hieman paksumpaa ja täten helpompaa pakata mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti