maanantai 10. tammikuuta 2011

"No jos lähetään siitä, että kakussa on viinaksia..."

Oikein hyvää uutta vuotta! Vuoden vaihtuminen oli miun osalta aikamoista haipakkaa kun piti pakata kaikki tavarat ja muuttaa uuteen ihanaan aikuiskotiin. Jännää kun ovessa on oma nimi ja postit kannetaan kotiin asti! Kiitos vielä kerran muuttajille! Oli uskomatonta, että miun valtaisa tavaramäärä saatiin osoitteesta toiseen puolessatoista tunnissa ja päästiin syömään laatikoiden keskelle pastasalaattia ja (moneen kertaan testailtua) Guinness-suklaakakkua.

Mikähän siinä onkin, että aina tunnun jumittautuvan samoihin resepteihin. Ravintoloissakin tulee tilattua todella usein samoja ruokia, jotka on kertaalleen mainioksi todennut. Jotenkin aina vaan epäilyttää, että voikohan se annos olla parempi kun tuo toinen, hyväksi havaittu. Se olisi niin kova surku jos ei saisikaan hyvää ruokaa. Toisaalta oon myös kova potemaan annoskateutta. Miun seurassa syöjien ei yleensä tarvitse potea annoskateutta, koska kilttinä aina luovutan loput annoksestani hänelle kun ei vatsaan kaikki mahdu. Poikkeuksena tietenkin kaikki herkut, joita tuntuu mahtuvan loputtomasti...

Nyt on kuitenkin uusi vuosi ja, kuten tapana on sanoa, uudet kujeet. Yritän siirtyä tuntemattomalle maaperälle ja kokeilla uusia juttuja. Leivontaan hain uutta innostusta selailemalla ruokakirjoja ja nyt odotan jo täpinöissäni hyvää (teko)syytä tehdä herkkuja. Uuden kotini keittiö on vastaremontoitu ja mahdollistaa kaikenlaiset kokeilut oikein mainiosti. Suunnitelmissa on ainakin tehdä käpykakkua ja creme brulee -kokeiluja.

Uuden vuoden vietin ystäväni luona juhlistaen samalla hänen synttäreitään ja lupasin auttaa synttärikakun teossa. Käytännössä siis lipitin siideriä ja kerroin huonoja vitsejä. Kakkua suunnitellessa vaihtoehdoiksi valikoitui Bailey's-juustokakku ja suklaatäytekakku, mutta pienoisen pohdinnan jälkeen ystäväni totesi tuon otsikon mukaisesti, että kyllähän uutena vuotena pitää kakussa olla potkua ja teimme suklaatäytekakun Bailey's-kostutuksella ja kyllä oli hyvää! Kuorrutteesta teimme tällä kertaa valkoista ja se sopi tyylikkyydessään oikein mainiosti uuteen vuoteen.

Mutta nyt uudella innolla kohti uutta vuotta ja uusia herkkuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti