keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Kinuskisuupalat

 Tätä herkkua tein jo maaliskuussa, mutta bloggailu on jäänyt vähemmälle. Miulla on muutamasta herkusta kuvat laitettuna eli vielä kun saisin reseptit kaivettua taas jostain niin olisi blogissakin taas eloa. Nyt oli sopiva hetki postailla kun koitan viimeistellä gradua.. eli siivoominen ja muut tekosyyt on jo käytetty loppuun ja vieläkään ei tee mieli tarttua hommaan. :) Graduohjaaja vaihtaa työpaikkaa, joten nyt on viime hetket saada itseäni niskasta kiinni ja tarttua (jo hieman pölyiseen) geometrian kirjaan.

Taas oli miun vuoro hoitaa keskiviikon aamiaistarjoilut. Inspiraatio tökki kovasti ja olin jo muutenkin leipomassa kakkua ystävän yllätyssynttäreihin, niin koitin etsiä jotain helppoa. Oishan toki voinut olla tekemättä mitäänkin, mutta sitten ei itsekään saisi herkkuja. Ja ehkä ite tekemällä saan kannustettua (ei siis painostettua) muitakin tuomaan herkkuja. Selailin ensin Hesarin ja Pirkan reseptihaut, mutten keksinyt hyviä hakusanoja, joten tyydyin vaan etsimään Ihanilta tomaateilta jotain kivaa. Ja kivaahan sieltä tietty löytyikin. Vähän luonto pani vastaan suolapähkinöiden kohdalla ja jouduin miettimään, että oikeestikko suolapähkinöitä, mutta ne toimi tosi hyvin!

kauramurotaikinapakaste
50 g    margariinia
1 prk   ruokakermaa
1,5 dl  sokeria
0,5 dl  fariinisokeria
suolapähkinöitä

Sulata pakastetaikina ja kauli se ohuehkoksi levyksi. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia. Varo, ettet polta reunoja. Katsoin hetken muualle ja tottakai ne kärtsäsi vähäsen. Mittaa muut ainekset (paitsi suolapähkinät) kattilaan ja keittele piiiitkään. Näiden tekemisestä on jo aikaa, joten en muista tarkalleen, mutta kannattaa välillä kokeilla pudottamalla pisara jäähtyneen pohjan päälle. Mikäli pisara pysyy kasassa, on kinuski valmista. Anna kinuskin jäähtyä hetken aikaa ja levitä se pohjan päälle. Levitä päälle suolapähkinät ja leikkaa paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti