sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Sitruuna-cupcakes

Leivottua on tullut tänäkin keväänä ihan normaaliin tapaan, mutta aika tuntuu menevän nopiaan ja kuvat vaan jäävät kameran kätköihin odottelemaan postausta. Ihanaa kun on taas valosampaa niin kuvien ottaminenkin on taas helpompaa.
Sisaruksia tuli pitkästä aikaa nähtyä kun he tulivat vihdoin ja viimein tutkailemaan miun uudehkoa asuntoa. Tällä kertaa tarjolla oli sitruunaisia cupcakeseja, joihin sain kätevästi laitettua loput lemon curdit. Ohje näihin on The Hummingbirg Bakery cookbookista, joka on täynnä aivan mielettömiä reseptejä ja mikä tärkeintä - ihania kuvia. Harmistuin kovasti kun kyseinen keittokirja hieman katosi muutossa, mutta onneksi sain uuden tilalle :)

Sitruuna-cupcakes

2 dl vehnäjauhoja
1 2/3 dl sokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl sitruunan raastettua kuorta
40 g margariinia
1,2 dl rasvaista maitoa
1 muna

kuorrute:
250 g tomusokeria
80 g margariinia
2 rkl sitruunan raastettua kuorta
25 ml rasvaista maitoa
(keltaista elintarvikeväriä)
(lemon curdia)

Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen. Vatkaa kuivat aineet, sitruunan kuori ja margariini matalla nopeudella, kunnes aineet sekoittuvat hiekkamaiseksi seokseksi. Kaada vähitellen sekaan maito samalla sekoittaen. Lisää muna taikinaseokseen ja jatka vatkaamista kunnes muna on sekoittunut joukkoon. Kaavi reunoille karanneet muruset takaisin taikinaan ja sekoita vielä parisen minuuttia.
Lusikoi taikina 12 muffinssivuokaan ja paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Vatkaa tomusokeri, margariini, sitruunan kuori ja halutessasi elintarvikeväri keskinopeudella tasaiseksi seokseksi. Lisää maito vähitellen samalla vatkaten matalalla nopeudella, kunnes maito on kokonaan sekoittunut kuorruteseokseen. Vatkaa isommalla nopeudella kunnes kuorrute on kuohkeaa (vähintään 5 minuuttia).
Cupcakesit voi kuorruttaa sellaisenaankin tai sitten laittaa lemon curd-täytteen: leikkaa veitsellä pieni pala muffinssin päältä, lusikoi hieman lemon curdia sisälle ja paina lakki takaisin päälle. Lusikoi kuorrute ja koristele raastetulla sitruunan kuorella tai nonparelleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti