tiistai 3. toukokuuta 2011

Mojito-juustokakku

Vappupiknikille täytyy aina saada herkkuja ja jo pitkään olin ajatellut, että tällä kertaa kokeilen juustokakun tekemistä purkkiin. Bongasin idean Pastanjauhajilta ja sieltä löytyi purkkiin sopiva juustokakkukin, josta tosin vaihdoin muscovadon ruokosokeriin kun sitä sattui olemaan. Mie rrrrakastan mojitoja ja usein olenkin surkutellut kunnon mintun puuttumista normaaleista ruokakaupoista. Tällä kertaa työpaikan vappubooleilla oli mojito-boolia ja siihen oli löytynyt tukusta mahtavaa minttua, joten kunnon työntekijänä kävin kähveltämässä osan minttupuskasta. Sellon citymarketista oli myös löytynyt ruukullinen ns. parempaa kamaa, myyntinimike sillä oli Vahva minttu.

Ohje on sopivan pieni muutamaan purkkiin. Mie käytin pari (hyvinpestyä) salsa-purkkia sekä pari bona-purkkia. Purkit tuli aika täyteen, joten taikina on ehkä sopiva neljään isompaan tai kuuteen pienempään. Tehtiin kakkuset vappuaattona, niin ne oli vappupiknikillä sopivan meheviä. Vietin tällä kertaa teekkarivapun kotiseudullani Lappeenrannassa ja ei kyllä voi hyvällä säällä leveillä. Piknikin aikoihin satoi lunta! Oma kestävyys ei ihan siihen riittänyt, niin lähdettiin sitten aiemmin takaisin Helsinkiin. Vappuaattona oli ihan railakas meininki koleasta säästä huolimatta. Alkuillasta tuli nautiskeltua nestemäisiä mojitoja, että sai taas muisteltua vertailupohjaa kakkua varten. Jos joku ei muuten ole vielä maistellut kyseistä herkkujuomaa, niin tuolta voi tutkia ohjetta tai Helsingissä esimerkiksi Cubasta saa mahtavia mojitoja. Mitenkäs teidän vappu? :)

Mojito-juustokakku
pohja:
100 g digestive-keksejä
25 g pehmeää margariinia

täyte:
3 limeä (+ lisää koristeluun)
1,5-2 dl ruokosokeria (tai muscovadoa)
5 rkl vettä
4 rkl vaaleaa rommia
1 kunnon kourallinen mintun lehtiä
250 g maitorahkaa
100 g ranskankermaa
250 g mascarpone-juustoa

Laita kattilaan sokeri ja 5 rkl vettä. Lämmitä kunnes sokeri on täysin liuennut. Lisää kattilaan raastettu kuori sekä mehu kolmesta limestä, rommi sekä mintun lehdet. Ota pois levyltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Voit tällä välin valmistaa pohjan. Murskaa keksit ja sekoita niihin pehmennyt tai sulatettu margariini. Taputtele pohja kakkuvuoan, lasien tai purkkien pohjalle.

Kun minttuseos on jäähtynyt, siivilöi mintun lehdet pois. Muista puristella kaikki mehu niistä talteen. Sekoita joukkoon maitorahka, ranskankerma ja mascarpone. Vatkaa kunnes taikina on tasaista. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Halutessasi voit koristella kakkua limeviipaleilla ja mintunlehdillä. Miun mintut ja limet oli tuossa vaiheessa jo drinkkilasien pohjilla, joten koristelut jäi sikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti