torstai 1. syyskuuta 2011

Pavlova

 Vietettiin poikaystäväni kanssa puolivuotispäivää mitenkäs muuten kuin vetämällä ruokaöverit. Tehtiin valtava määrä sushia ja jälkkäriksi pavlova tuoreilla mansikoilla ja vadelmilla. Naureskeltiin, että tulipa iso kakku, että eihän sitä jaksa kahdestaan, mutta niin vaan sekin katosi illan aikana.
Pavlovaa miun on tehnyt mieli kokeilla jo pidemmän aikaa, mutta jotenkin epäonnistumiset marenkien kanssa on saanut epäröimään. Nyt ystäväni Jenni oli tehnyt ja blogannutkin asiasta, niin pakkohan sitä oli kokeilla. Oli kyllä tosi hyvää, raikasta ja makeaa!
Poikaystäväni Heikki harrastaa valokuvausta ja otti innoissaan kuvia mein sushilautasesta. Nauroin hieman kun katsoin miekkosen ottamia kuvia ja siellä oli myös tämmönen:
Kumpaahan se kuvaili, miun persusta vai susheja :D No, oonhan mie tosi hurmaava miun kotihousuissa (joissa poikaystävä ei anna mennä kotia kauemmas...)
Mutta takaisin Pavlovaan, ohje on Jenniltä ja siitä riitä 2-4 annokseen. Ja on hyvää.


Pavlova
4 valkuaista
2 2/3 dl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
2/3 rkl maissitärkkelysjauhoja tai kaakaojauhetta

päälle:
kermavaahtoa ja marjoja, esim. mansikoita ja vadelmia

Laita uuni lämpiämään 120 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää etikka tai sitruunamehu ja siivilöiden maissitärkkelys tai kaakaojauhe. Vatkaa niin kovaksi, että vatkaimilla tehdyt huiput pysyy pystyssä ja kulhon voi kääntää nurin ilman, että saat valkuaisvaahdon päähäsi. :)
Levitä vaahto leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ympyräksi, joka on vähän korkeampi reunoilta. Voit myös pursotella marengin kauniisti, mutta mie tein rennommalla otteella. Paista kakkua uunissa 1 ½ tuntia keskivaiheilla/alempana. Mikäli pinta alkaa halkeilla ja kuivua liikaa, siirrä marenki alemmas uunissa.
Vatkaa kerma vaahdoksi, levitä marengin päälle ja lisää haluamiasi marjoja. Tarjoile heti ja varo tahmaamasta koko kämppää (terveisin Päiväpeitto ei tykännyt Pavlovasta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti