perjantai 30. joulukuuta 2011

Bailey's-tryffelit

Varsinkin jouluna on ihana antaa ruokalahjoja. Bongasin Rokkirekki-blogista herkulliselta kuulostavan ohjeen Bailey's-tryffeleistä ja jouluongelmat katosivat samantien. Ohjeesta tulee 20-40 riippuen koosta ja ai että olivat hyviä. Resepti toimii varmasti yhtä hyvin muillakin kuin perus-Bailey'sillä. Sekaan tein mustikkasuklaita ylimääräisestä valkosuklaasta ja kuivatuista mustikoista. Pahoittelut huonosta kuvasta, hirveellä kiireellä nappasin kännykkäkuvan kun piti jo kiiruhtaa joulunviettoon. Rasiaksi päätyi vanha suklaarasia, jonka päällystin joulupaperilla.

Bailey's-tryffelit

150 g laadukasta tummaa suklaata
0,5 dl kuohukermaa
0,5 dl Bailey's-kermalikööriä

kuorruttamiseen valkosuklaata tai maitosuklaata

Kiehauta kerma ja Bailey's kattilassa ja nosta pois liedeltä. Sekoita joukkoon rouhittu tumma suklaa ja anna jähmettyä huoneenlämmössä. Pyörittele massasta haluamasi kokoisia palleroita ja anna jähmettyä pari tuntia. Kasta tryffelit sulatettuun suklaaseen ja anna jähmettyä. Tryffeleiden dippailuun sopii hyvin coctail-tikut tai kaksi haarukkaa.

2 kommenttia:

  1. Täytyy myöntää, että hetken aikaa hehkutin Heikille sitä, että sain vuorattua tuon noin nätisti. :) Lahjanaru meni vielä ympärille pitämään kiinni.

    Oli kiva antaa jotain muuta lahjakortin lisäksi, että on jotain mistä nauttia jo joulunakin.

    VastaaPoista