lauantai 17. joulukuuta 2011

Vaahtokarkkipopparit

Välillä ei kannattaisi mennä väsyneenä ja nälkäisenä kauppaan. Lopputulos kun yleensä on kaikkea herkkua ja ei mitään järkevää syötävää. Niin kävi eräänkin kerran kun poistuin ruokakaupasta esimerkiksi viikunahillon sekä minivaahtokarkkien kanssa. Aikani virheostos-vaahtokarkkeja tuijotettuani huomasin niiden kyljessä ohjeen: Marshmallow Popcorn Balls... mitä hittoa?! Toi kuulosti niin oudolta, että sitä oli pakko testata.

Muuten jos joku ei ole vielä siirtynyt pois mikropoppareiden maailmasta, niin tämä on sinulle: KATTILAPOPPARIT! Ne on niin paljon parempia ja yhtä helppoja ja niitä saa tehtyä sopivan määrän ja ja ja. Mie lopetin mikropoppareiden syömisen kun eräs kaverini kertoi, miten iljettävässä eltaantuneessa rasvassa maissinjyvät lilluu siellä pussissa. Kaverin todistus oli niin väkevää, että uskoin jo siitä ja vaihdoin kattilaan. Tänä vuonna oli pakko viimein omin silmin katsoa, että mitä siellä mikropopparipussin sisällä oikein. Otin testiin rasvanmakuisia (taaemmat) ja tavallisia, mutta ei niissä näkynyt mitään eroa:
Ällötys-poppareita

Noniin, eli kattila on ystäväsi. Palleroista tuli oikein hyviä ja ällömakeudessaan sopiva pikkuherkku. Ja viikunahillollekin kävi lopulta hyvin. Toisen kerran kaupasa nälkäisenä ja väsyneenä tuumin, että kerran kotona on jo viikunahilloa, niin voi hyvin ostaa juustoja ja keksejä.

Vaahtokarkkipopparipallot
pari desiä minivaahtokarkkeja
pari desiä popcorneja
1 rkl voita

Voitele iso kulho. Lämmitä kattilan pohjalla puolisen desiä öljyä ja valmista haluamasi määrä poppareita (katso tarkemmat ohjeet paketista) ja laita kuumat popparit kulhoon. Sulata ruokalusikallinen voita paistinpannulla. Sekoita vaahtokarkit mukaan kunnes ne ovat sulaneet kokonaan. Kaada vaahtokarkkiseos popcornien päälle ja sekoita kunnolla. Anna seoksen jäähtyä hieman, jonka jälkeen voit muotoilla haluamasi kokoisia palleroita käsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti