perjantai 8. kesäkuuta 2012

Raparperi-snapsi

Raparperille tarvittiin lisää käyttötarkoituksia ja kerrankin miun ahkera keittokirjojen selailu palkittiin. Muistelin nähneeni raparperi-snapsin ohjeen Nigella Lawsonin How to be a domestic goddess -kirjassa, joten eikun matkalle kohti jumalattaren asemaa ja viinaostoksille.

Resepti ei ainakaan ole vaikeudella pilattu ja pienen googlettelun jälkeen selvisi, että maussakaan ei pitäisi olla haukkumista. Ilmeisesti sopii erityisen hyvin esimerkiksi kuohuviinin sekaan, mutta palaan makuasioihin parin kuukauden kuluttua :) Ihanaa viikonloppua!

Raparperi-snapsi (Rhubarb schnapps)

4 isoa raparperia
3 dl sokeria
1 l kirkasta viinaa (ei sitä ihan kalleinta ainakaan)

Pese, kuori ja pilko raparperit. Laita raparperit kahteen litran purkkiin. Lisää reilu puolitoista desiä sokeria molempiin purkkeihin ja perään puoli litraa vodkaa/Koskenkorvaa/vastaavaa. Sulje kannet ja anna purkkin olla auringolta suojassa kuudesta viikosta kuuteen kuukauteen. Hölskyttele purkkeja noin joka toinen päivä ensimmäisen kuukauden ajan. Siivilöi raparperit ja pullota juoma litran pulloon.

Puhtaat purkit!
Käytä aina puhtaita, steriilejä purkkeja! Nigellan neuvojen mukaan mie pesin purkit tiskikoneessa ja täytin ne purkkien vielä ollessa kuumia. Tiskikoneettomat voivat myös ensin pestä purkit kunnolla ja antaa niiden kuivua 140 asteisessa uunissa käyttöön asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti