Jättikokoinen minipavlova :) |
Yksittäispavlovakokeiluun pääsi vanha tuttu pavlova-ohje, mutta tällä kertaa uskaltauduin kokeilemaan suklaaversiota. Taikina näytti hieman vaalealta vielä uunista tullessaankin, mutta sisältö oli herkullisen ruskeaa. Tein neljä aika isoa pavlovaa, joten maltillisempaan makeanhimoon marenkitaikinan voi jakaa kuuteen tai kahdeksaan osaan. Päälle valikoitui tällä kertaa poikaystävän lempihedelmää eli kiiviä. Parin viikon päästä pitää testata mansikoilla - nimittäin näitä on tehtävä lisää!
Pavlova
4 valkuaista
2 2/3 dl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
2/3 rkl kaakaojauhetta
päälle:
kermavaahtoa ja esim. kiiviä tai mansikoita
Laita uuni lämpiämään 120 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää etikka tai sitruunamehu ja siivilöiden kaakaojauhe. Vatkaa niin kovaksi, että vatkaimilla tehdyt huiput pysyy pystyssä ja kulhon voi kääntää nurin ilman, että saat valkuaisvaahdon päähäsi.
Levitä vaahto leivinpaperilla päällystetylle uunipellille useaksi ympyräksi (4-8), jotka ovat vähän korkeampia reunoilta. Voit myös pursotella marengin kauniisti, mutta mie tein rennommalla otteella. Paista kakkua uunissa noin tunnin keskivaiheilla/alempana. Mikäli pinta alkaa halkeilla ja kuivua liikaa, siirrä marenki alemmas uunissa.
Vatkaa kerma vaahdoksi, levitä marengin päälle ja lisää haluamiasi marjoja tai hedelmiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti