tiistai 4. kesäkuuta 2013

Suklaapavlovat - jokaiselle omansa!

Jättikokoinen minipavlova :)
Kesä on täällä! Kesää kävin aloittamassa eräillä päivällisillä, joilla jälkkäriksi tarjoiltiin pikkuiset pavlovat mansikan ja raparperin kanssa. Miten en ollut aiemmin tajunnut, että tosiaan, ei ole pakko tehdä yhtä isoa köntsää vaan jokaiselle omansa. Ei tule sitten mitään ikäviä reviiritaisteluja ja toisaalta jokainen pääsee itse rikkomaan ihanan rapeaa pintaa.


Yksittäispavlovakokeiluun pääsi vanha tuttu pavlova-ohje, mutta tällä kertaa uskaltauduin kokeilemaan suklaaversiota. Taikina näytti hieman vaalealta vielä uunista tullessaankin, mutta sisältö oli herkullisen ruskeaa. Tein neljä aika isoa pavlovaa, joten maltillisempaan makeanhimoon marenkitaikinan voi jakaa kuuteen tai kahdeksaan osaan. Päälle valikoitui tällä kertaa poikaystävän lempihedelmää eli kiiviä. Parin viikon päästä pitää testata mansikoilla - nimittäin näitä on tehtävä lisää!


Pavlova
4 valkuaista
2 2/3 dl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
2/3 rkl kaakaojauhetta

päälle:
kermavaahtoa ja esim. kiiviä tai mansikoita

Laita uuni lämpiämään 120 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää etikka tai sitruunamehu ja siivilöiden kaakaojauhe. Vatkaa niin kovaksi, että vatkaimilla tehdyt huiput pysyy pystyssä ja kulhon voi kääntää nurin ilman, että saat valkuaisvaahdon päähäsi.
Levitä vaahto leivinpaperilla päällystetylle uunipellille useaksi ympyräksi (4-8), jotka ovat vähän korkeampia reunoilta. Voit myös pursotella marengin kauniisti, mutta mie tein rennommalla otteella. Paista kakkua uunissa noin tunnin keskivaiheilla/alempana. Mikäli pinta alkaa halkeilla ja kuivua liikaa, siirrä marenki alemmas uunissa.
Vatkaa kerma vaahdoksi, levitä marengin päälle ja lisää haluamiasi marjoja tai hedelmiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti