tiistai 10. marraskuuta 2009

Paholaisen piirakka

Mie opiskelen Helsingin yliopistossa ja oon mukana osakunnan jutuissa. Lauantaina juhlittiin miun luona osakunnan daamipäivällisten etkoja ja ne alkoi jo kolmelta, joten tein vähän tarjottavia ettei ihan nälissämme mennä juhlimaan. Daamipäivällisillä ideana on siis se, että miehet suunnittelevat yllätysteeman mukaisen ohjelman ja sen ympärille kootaan kolmen ruokalajin illallinen kaikkine ohjelmineen. Ja tietenkin miehet tekee kaiken ja naiset vaan istuu ja nauttii. Keväisin on sitten aina herrapäivälliset.
Etkoille saapuikin naisia sankoin joukoin ja Välimeren pannarin sekä karpaloboolin lisäksi tämä Paholaisen piirakka maistui oikein hyvin. Mitä nyt kaikelta laittautumiselta kerkesin kuulemaan... Ensimmäiset daamit kun saapui paikalle niin emännällä oli vielä hiukset märkinä ja verkkarit jalassa. Onneks kaverit auttoivat hiustenlaitossa.

Paholaisen piirakka

5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 dl kaakaojauhetta
50 g margariinia sulatettuna
2 ½ dl vettä
3 munaa
marianne-crushia

kuorrutus:
230 g tomusokeria
70 g pehmeää margariinia
4 rkl maitoa
2 tl vaniljasokeria
marianne-crushia

Sekoita kuivat aineet keskenään (marianne-crushia lukuunottamatta) ja lisää margariini sekä vesi vatkaten. Miulla meinas taikina kiivetä sähkövatkainta pitkin ylös, että kannattaa vatkailla vähän kerrallaan. Lisää munat ja vatkaa pari minuuttia. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja ripottele marianne-crushia reilu puoli pussillista leivinpaperille. Kaada taikina päälle. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään (marianne-crushia lukuunottamatta) ja levitä pohjan päälle. Halutessasi tee haarukalla kuvioita. Itelläni oli kiirus suihkuun niin ripottelin vaan marianne-crushit päälle. Leikkaa palasiksi ja nauti!

ps. Tänä vuonna teemana oli Neuvostoliitto. Aikaisempia teemoja on ollut mm. kieltolaki, kauhu, elokuvan kuvaukset ja murhamysteeri. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti