lauantai 28. marraskuuta 2009

Suklaacroissantit


Pari kaveria tuli käymään ja halusin tehdä jotain todella helppoa tarjottavaa. Suklaacroissantteihin ei todellakaan tarvita useaa ainesosaa. Suklaapalojen sijaan sisuksiin voi laittaa vaikka Nutellaa, mutta miuta houkutti ylijäämäsuklaan napostelu. Menin puolisen vuotta sitten suklaan ostolakon (eli syödä saa muttei ostaa) ja leivontaan tarkoitettu suklaa on sallittu poikkeus lakkoiluun.

Suklaacroissantit
1 pkt voitaikinaa tai valmista croissant-taikinaa
muutama pala suklaata
muna voiteluun

Leikkaa sulaneesta ja kaulitusta voitaikinasta kolmioita. Aseta sopiva määrä suklaata (tai nutellaa) kolmion yhdelle laidalle ja pyöritä croissantiksi. Voitele munalla ja paista 225 asteessa kunnes croissantit ovat kullaruskeita.

5 kommenttia:

  1. Aaaah, mentiin joskus Bergamossa aamuyöllä hakemaan paikallisesta leipomosta kuumia valkosuklaacroissanteja ja ne oli NIIN NIIIIIN hyviä! Himoitsen niitä vieläkin aika ajoin, vaikka siitä on jo pitkä aika :D Pitää ehkä antaa periksi himolle ja kokeilla tehdä niitä ite...

    VastaaPoista
  2. Heips! Haaste odottaa blogissamme :)

    VastaaPoista
  3. Oih, valkosuklaacroissantit kuulostaa aivan uskomattoman hyvältä. Niinkuin oikeastaan mikä tahansa valkosuklainen herkku.. heti tuli himo Lontoossa kerran maisteltua valkosuklaakaakaota, joka oli niin tiukkaa että se oli ehkä enemmänkin keitto :D Ja koitan vastailla teidän haasteeseen tässä piakkoin.

    VastaaPoista
  4. hyvä mä oon tyhmä laItoin sen lattialle paIStumaan ja istuin sen päälle et se lämpenis!hups

    VastaaPoista