keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Mango-juustokakku

 Miun ystävillä on kummallinen huumorintaju. Vain ne voi keksiä järjestää yllätyssynttärit teemalla "Vittu, sä oot vanha!". No, ei kai siinä mitään :) Miun tehtäväks tuli tehdä tilanteeseen sopiva kakku, tosin oli pakko lisätä toi JA IHANA <3 perään ja vähän siistiä kirosanaa. Itellä ainakin tulee hetkittäin niin vanha olo, että synttäripäivät on oikeestaan kamalia ja ihania yhtä aikaa.

Kakku on oikeastaan the cake that started it all. Ihan eka kakku minkä oon ikinä tehnyt! Mango-juustokakku on vaan niin hyvää, että sitä tulee tehtyä aina tasaisin väliajoin. Ohje on Marielta bongattu muutama vuosi sitten. Eka kertaa kirjottelin ja tietenkin yhtään treenaamatta vaan suoraan vaan kakun päälle, mutta onneksi siitä tulin ihan mainio. Tein itseasiassa kakun töissä, joten oli vähän säätöä kun siellä ei ole ihan samantasoisia välineitä kun kotona. Sankari onneksi tykkäsi kakusta. :)
Mango-juustokakku
pohja:
200 g digestive-keksejä
75 g margariinia

täyte:
4 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 ½ rkl sitruunamehua
2-3 dl kuohukermaa

kuorrute:
2 prk mangososetta (Piltti, Bona, tms)
2 liivatelehteä

Laita irtopohjavuoan pohjan väliin leivinpaperia. Murenna keksit joko käsin tai koneelle. Sulata margariini ja sekoita se keksimuruihin. Levitä keksiseos irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Laita vettä kiehumaan. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Puristele liivatteet kuivaksi ja sekoita ne pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Sekoita liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Nostele kermavaahto täytteen sekaan ja kaada pohjan päälle. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vettä, puristele liivatteet kuivaksi ja sekoita ne pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Sekoita mangosose liivatteen sekaan ja levitä kakun päälle. Koristele kermavaahdolla, valkosuklaalla tai vaikka limesiivuilla.

1 kommentti: