tiistai 6. joulukuuta 2011

Vadelmainen juustokakkubrownie

Kaikenlaista on tapahtunut sitten viime kirjoittelun. Työvuoden hektisin kuukaus koettu, jonka aikana myös pakkasin tavarani ja muutin Etelä-Haagaan poikaystäväni Heikin kanssa. Täytyy sanoa, että kun töissä on kiirettä, niin kotona ei tee mieli avatakaan tietokonetta. Nyt onneksi koti on sisustettu ja työkiireetkin helpottaneet.

Heikin synttäreitä vietettiin nyt joulukuun alussa ja facebookin onnitteluissakin kommentoitiin, että kai se Emma leipoo jotain hyvää. Noh... kai se sitten leipoo :) Nykyisessä keittiössä kun on niin paljon enemmän tilaa kuin aiemmin, että mielelläni kokkailen ja leivon taas. Keittokirjaseinältä (ahh! Se on niiiiin ihana) valikoitui Hummingbirg bakery cookbook ja sieltä Kaikkea hyvää kerroksittain eli Rasperry cheesecake brownie, jossa alin kerros on brownieta, keskellä juustokakkua ja päällä vadelmaista kermavaahtoa. Ohjeen mukaan tuosta tulisi 12 hengelle, mutta kerrankin on niin päin, että tuosta riittää kyllä useammallekin, mie sanoisin, että 15 saa napansa täyteen.

Melkein tuli jopa kuvan mukaista

Vadelmainen juustokakkubrownie
brownie:
200 g tummaa suklaata
200 g voita
250 g tomusokeria (n. 4,15 dl)
3 munaa
110 g vehnäjauhoja (n. 1,8 dl)

juustokakku:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g tomusokeria (n. 2,5 dl)
½ tl vaniljauutetta
2 munaa

kermavaahtopäällys:
3 dl kuohukermaa
100 g tomusokeria (n. 1,7 dl)
150 g vadelmia
vadelmia koristeluun

Lämmitä uuni 170 asteeseen. Vuoraa 33x23x5 senttinen vuoka leivinpaperilla tai virittele uuninpelti puoliksi leipävuoan avulla :) Tai vaihtoehtoisesti tuplaa ohje ja saat pellillisen.
Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa voi ja tomusokeri sekaisin. Lisää munat yksi kerrallaan, joka kerta kunnolla sekoittaen. Muista ottaa nuolijalla kaikki taikinanrippeet kulhon laidoilta mukaan. Sekoita jauhot vähän kerrallaan taikinaan. Vatkaa lopuksi taikinaa täydellä teholla kunnes saat tasaisen taikinan. Valuta suklaa hitaasti taikinaan, sekoita kunnolla. Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta.

Sekoita tuorejuusto, vaniljauute sekä tomusokeri ja vatkaa niitä kunnes saat tasaisen ja paksun seoksen. Lisää munat yksi kerrallaan, joka välissä kunnolla sekoittaen. Sekoita lopuksi täydellä teholla, jotta taikinasta tulee kuohkeaa. Kaada juustokakkutaikina brownie-taikinan päälle ja paista uunissa 30-40 minuuttia kunnes juustokakkutaikina on pinnalta vaaleanruskeaa. Anna jäähtyä parisen tuntia tai yön yli.

Alkuperäinen ohje käski laittamaan kuohukerman, tomusokerin ja vadelmat kulhoon ja vatkaaman sekaisin. Tämän testanneenna voin sanoa, että ei kannata ellei ole tooosi isoa kulhoa. Miulla lopputuloksena oli kermaisia vadelmanpalasia pitkin keittiötä. Eli suosittelen vatkaamaan kerman ja tomusokerin sekaisin ja lisäämään murskatut vadelmat sekaan.

Aseta kakku tarjoilualustalle (voit halutessasi syödä.. siis siistiä reunast) ja levitä vadelmakermavaahto päälle. Voit myös koristella tuoreilla vadelmilla.

1 kommentti:

  1. Ojoj. Tää oli kyllä niin hyvää. Pitää ehkä tehdä joku päivä. :)

    /kugge

    VastaaPoista