torstai 9. helmikuuta 2012

Hokie pokie -toffee

Joulupukki toi Nigella Express -kirjan ja sitä koko joulun selailtuani päätin kokeilla kotiin tultuani jännältä kuulostavaa hokie pokieta. Ruokasoodan aiheuttama efekti houkutteli kokeilemaan - oonhan mie sentäs luonnontieteilijä. Meillä ei tullut ihan niin ilmavan näköistä kuin Nigellalla, johtuen varmaan siitä, että yritin levitellä toffeeta tasaiseksi, kun se olisi pitänyt vain kaataa ja antaa olla. Toffee oli tosi hyvää ja tosi haitallista hampaille. Toffee ei myöskään tykännyt meidän asunnon kosteasta ilmanalasta, vaan jumittui yhdeksi klöntiksi kippoon. Hammaslääkärini kiittää.


Hokie pokie
100 g sokeria
4 rkl vaaleaa siirappia
1 ½ tl ruokasoodaa

Mittaa sokeri ja siirappi kattilaan ja sekoita keskenään (suosittelen sekoitteluun silikoninuolijaa). Älä sekoita enää siinä vaiheessa kun kattila on liedellä. Nosta kattila liedelle ja anna sen sulaa ja muuttua venyväksi karamellisiirapin väriseksi kuplivaksi massaksi. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon ruokasooda. Seos muuttuu vaalean kultaiseksi ilmavaksi pilveksi. Kumoa seos välittömästi kestoleivinpaperille tai voidellulle foliolle. Anna toffeen jähmettyä ja riko osiin.

2 kommenttia: