Taas väliin ikivanhoja eli puolisen vuotta sitten tehtyjä ruokia. Bogansin herkullisen kuuloisen reseptin ja pääsin testailemaan Tuulilta saatuja tartalettivuokia. Oli hyvää, mutta muistelin kaivanneeni hieman lisää makeutta. Resepti toimii miullakin marjoilla, kuten esim. punaherukoilla. Ohjeesta tulee yksi piirakka (halk. 22cm) tai muistaakseni neljä tartalettia.
Karhunvatukka-ricottapiirakka
pohja:
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
125 g kylmää voita
½ dl kylmää vettä
täyte:
250 g ricottajuustoa
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 kananmunaa
noin 200 g karhunvatukoita
Aloita
pohjasta. Yhdistä jauhot ja sokeri. Paloittele kylmä voi kuutioiksi, ja
nypi voi jauhoseokseen kunnes taikina on noin herneen kokoista murua.
Pirskottele joukkoon kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi
taikinaksi. Siirrä taikina muovikelmun päälle, painele ohueksi levyksi
ja kääri kelmuun. Laita taikina pakastimeen 10 minuutiksi.
Painele
taikina piirakkavuokaan (22 cm). Leikkaa reunoilta pois ylimääräinen
taikina ja tasoittele reunat. Pistele haarukalla reikiä pohjaan, ja
paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
Valmista täyte sillä
aikaa kun pohja on uunissa. Sekoita ricottajuusto, sokeri, vaniljasokeri
ja kananmunat tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte esipaistetun pohjan
päälle ja ripotte pinnalle karhunvatukoita. Paista 200 asteessa uunin
keskitasolla 20 minuuttia kunnes täyte on kiinteää muttei vielä
ruskettunut. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Moi,
VastaaPoistasinun blogin nimi oli niin ihana että se oli pakko tulla katsomaan :)
(olen italialainen, niin tiedän mitä golosa on... ja minä olen erittäin golosa!)
Mistä ostit ricottajuustoa? Minä en löydä sitä mistään...
Hei,
VastaaPoistaKiitos! :)
Ricotta-juustoa alkaa näkymään ainakin pääkaupunkiseudulla melkein joka ruokakaupassa. Muualla kannattaa katsella isoimpien markettien tuorejuustohyllyistä.