keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Tiramisu

Sisarukset kävivät muutama kuukausi sitten tutkailemassa uutta kämppäämme ja oli miun vuoro myös kokkailla kaikille. Ajattelin tehdä ekaa kertaa ite tiramisua ja eipä valinta osunut ihan nappiin. Veli ja hänen vaimonsa paljastivat, että he saavat lapsen kesällä eli miusta tulee täti. Raskaana olevalle ei sitten tietenkään maistunut jälkkäri, jossa on A) viinaksia ja B) mascarponea... hups :) Resepti Ruokalasta, googlen kautta löydetty. Jos nyt tekisin tiramisua, niin tekisin Fannin ja Kanelin ohjeella, vaikka toki tosi hyvää oli tämäkin. Tämä oli tosi nopea tehdä eli suosittelen testaamaan. 

Tiramisu

n. 10 kpl Savoiardi-keksiä
1 ½ dl espressokahvia 
1 dl marsalaviiniä (tai esim. kahvilikööriä tai vaikka amarettoa) 
500 g mascarponejuustoa 
4 kananmunaa 
1 dl tomusokeria 
4 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

Asettele keksit tarjoilukulhon pohjalle. Sekoita espressokahvi ja ½ dl marsalaviiniä keskenään ja kostuta keksit seoksella. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaisvaahto mascarponejuustoon ja sekoita varovasti joukkoon myös valkuaisvaahto. Lisää joukkoon loput marsalaviinistä. Kaada seos keksien päälle ja tasoita pinta. Nosta tarjoiluastia jääkaappiin noin 3 tunniksi.
Tomuta kaakaota tiramisun päälle juuri ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Namnam, tiramisu on hyvää! Ja ihanaa, onnea tulevalle tädille :)!

    VastaaPoista
  2. Tiramisu on kyllä varma. Ja kiitos!

    VastaaPoista