keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Mansikkajuustokakku-cupcakesit

Kävin läpi viime vuoden valokuvia ja sieltä löytyi herkkuja, jotka olivat unohtuneet blogata. Kesäiset kuvat kyllä piristävät kummasti näin talven keskellä. Muistuu mieleen, että ei se aina ole tämmöstä kylmää ja pimeetä. Nämä(kin) herkut ovat käytetyimmästä keittokirjastani eli The Hummingbird bakery cookbookista, jota muuten saa nykyään(?) suomennettuna. Ohjeesta tulee 12 cupcakesia.
Leivonnaisia herkkusuille, indeed!
Strawberry cheesecake cupcakes
muffinssit:
120 g vehnäjauhoja (2 dl)
140 g sokeria (1,5 dl)
1 ½ tl leivinjauhetta
(ripaus suolaa, jos käytät suolatonta voita)
40 g huoneenlämpöistä (suolatonta) voita
1,2 dl rasvaista maitoa
½tl vaniljauutetta
1 muna
12 isoa tuoretta mansikkaa paloiteltuna

kuorrute:
300 g tomusokeria
50 g (suolatonta) voita
125 g maustamatonta tuorejuustoa
100-200 g digestive-keksejä

Lämmitä uuni 170 asteeseen. Laita muffinssien kuivat aineet ja voi kulhoon ja vatkaa hitaalla nopeudella kunnes saat tasaisen, hiekkamaisen seoksen. Lisää maitoa sekä vaniljauute sekoita kunnes saat tasaisen seoksen. Lisää muna ja vatkaa muutama minuutti, jotta ainekset ovat täysin sekaisin.

Jaa pieneksi pilkotut mansikat muffinssivuokiin. Lusikoi taikina vuokiin täyttäen 2/3 vuoasta. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Riko keksit murusiksi. Vatkaa tomusokeria ja voita keskinopeudella kunnes ne ovat kunnolla sekoittuneet. Lisää tuorejuusto ja sekoita kunnes ainekset ovat täysin sekaisin. Vatkaa kuorrutetta täydellä nopeudella vähintään viitisen minuuttia, jotta kuorrutteesta tulee ilmavaa. Koristele keksinmurusille.

1 kommentti:

  1. Oi miten ihanan näköisiä :o Ja aivan ihana ohje! Kiitos tästä, tää on pakko kirjottaa ylös itsellekkin : ))

    VastaaPoista