keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Valkosuklaajuustokakku

Kun työskentelee poliittisesti aktiivisessa paikassa, niin kaikki vaalit ovat aina aika vahvasti läsnä. Presidentinvaalit eivät ole tehneet tässä poikkeusta, joten vaaleja on ruodittu niin työn lomassa, kahvitauoilla kuin lounailla ja palavereissakin. Ja kaikesta - ihan kaikesta - voi repiä huumoria. Joten kun joulukuussa Hesarista löytyi Vuokko Väyrysen valkosuklaakakku, niin idea sai siivet ja suunnitelimme viikkopalaveriin Väyrys-teemaa. Mukeja ei sentäs tilattu, sillä hinta oli hieman liikaa ja ajatus Väyrysen kampanjan tukemisesta ei kuitenkaan houkutellut. Päädyin karvalakkimalliin, missä firman logon päälle sai teipattua paperisen Väyrysten yhteispotretin. Työkaverit totesivat, että miulla on liikaa aikaa.

Kakku kuitenkin oli oikein herkullista ja varsinkin pohjaa tulee varmasti käytettyä muissakin kakuissa. Paketin loput pohjaan tulevista kekseistä on sujuvasti kulunut kotona teen kanssa. Palautetta tuli ainoastaan hyllyvyydestä eli liivatteen määrää kannattaa vähentää neljään. Ohje on tosiaan Helsingin Sanomien ruokasivuilta. Hesarissa kovasti pyydeltiin reseptejä muiltakin puolisoilta, mutta niitä ei valitettavasti ole tullut. Ennakkoäänestys on loppunut, mutta muistakaa loputkin äänestää sunnuntaina varsinaisena vaalipäivänä. Me käydään äänestämässä vasta sunnuntaina, on se vaan niin juhlallista toppahousuissa marssia pitkin Haagaa. Ja tärkeinpänä tietenkin vaalikahvit kakun kera.

Vuokko Väyrysen valkosuklaakakku
pohja:
12 LU Bastogne -keksiä (150 g)
1 Dajm-suklaalevy (56 g)
75 g voita

täyte:
1/2 dl omenamehua tai muuta vaaleaa mehua
5 liivatelehteä (tai 4, jos haluat vähemmän hyllyvää...)
200 g valkosuklaata
2 munaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 1/4 dl sokeria
2 dl kuohukermaa


Murskaa keksit ja Dajm-suklaa. Sulata voi ja anna hiukan jäähtyä. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele seos tiiviisti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Anna kovettua jääkaapissa

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kiehauta mehu. Purista liivatteista vesi ja liuota kuumaan mehuun. Erota valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset, tuorejuusto, liivateseos, sokerit ja suklaa tasaiseksi seokseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää juustoseokseen ensin kermavaahto, sitten valkuaisvaahto. Kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti