maanantai 17. kesäkuuta 2013

Mansikkaiset kuohuviinijäätelöt

Kesä, kuohuviini ja mansikat! Tällä kertaa tämä mitä parhain trio esiintyi lauantaina meidän parvekkeella. Mahtava serkkuni oli linkannut facebookkiin ison läjän mehujääresepetejä, joista heti pääsi testaukseen helpoimmalta ja herkullisimmalta vaikuttanut. Mansikka+kuohuviini+pakastin -komboa on yritetty ennenkin, mutta tällä kertaa ei epäonnistumisen vaaraa ole. Maku oli huikea ja jädet sopivat spontaaniin illanviettoon erinomaisesti. Näitä kannattaa syödä ainakin juhannuksena!

Tämä resepti on täältä ja loput 32 herkullista jädereseptiä löytyvät täältä. Reseptistä tulee reilut puolisen litraa mehujäätä eli miun kuuden muotin jälkeen jäi vähän vielä ylimääräistäkin. Ylijäämät voi vaikka kaataa jääpalamuotteihin/pakasterasiaan, joilla voi sitten viilentää kuohuviiniä tai vaikka jotain kesäistä boolia.

Mansikkaiset skumppajädet
½ kuppia vettä (1,2 dl)
½ kuppia sokeria (1,2 dl)
2 rkl sitruunamehua
n. 1 l mansikoita (saa siis syödä itse osan)
1 kuppi (2,4 dl) kuohuviiniä

Laita vesi, sokeri ja sitruunamehu kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, niin että sokeri liukenee ja seos muuttuu siirappimaiseksi. Anna seoksen jäähtyä.
Perkaa mansikat ja pilko vähän pienemmiksi. Soseuta mansikoita joko ihan tasaiseksi tai halutessasi jätä sattumia. Sekoita mansikat, sokerivesi ja kuohuviini juuri ja juuri sekaisin. Kaada mehujäämuotteihin ja anna olla pakkasessa vähintään kuusi tuntia tai yön yli. Irroittamisen helpottamiseksi muotteja kannattaa käyttää kuumassa vedessä.

1 kommentti: