perjantai 6. marraskuuta 2009

New York -juustokakku

Nyt kun sain vaalikiireet ohi niin sain viimein siivottuakin, jotta kehtasi kutsua kavereita kylään synttärikakulle. Varsinainen synttäripäivä oli jo sunnuntaina jolloin olin anoppilassa viikonlopun vietossa. Oli ihan mahtiaamu, sain aamupalaksi prinsessakakkua, skumppaa, teetä ja pinkkejä domino-keksejä. Edellisenä iltana oltiin juhlimassa ja huvittavinta oli, että olin mein porukasta vanhin ja ainoa, jolta kysyttiin papereita - K-18 paikkaan! :)

Mutta siis kakkuasiaan.. Mie tykkään eniten juustokakuista ja päätinkin tarjota kavereille kakkukaffet kun huomenna on sitten muuten pirskeitä niin ei nyt jaksa sen enempää juhlia. Tän helpompaa juustokakkua tuskin on olemassa, ainekset vaan sekaisin ja uuniin. Ei edes mitään vatkaamista tai liivatteita. Yksi vieraista ei syö liivatetta, niin käytin tuorejuustona Violaa kun se taitaa olla ainoa, jossa sitä ei ole. Kakku on myös melkeinpä parempaa seuraavana päivänä, joten voi hyvin tehdä ajoissa. Ohje on MeNaisista ja kuudestaan syötiin vaikka ohje väittää olevan 12 annosta :)

New York - juustokakku
10 digestive-keksiä
30 g margariinia
1 (luomu)sitruuna
600 g Philadelphia-juustoa tai muuta tuorejuustoa
3 munaa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl sokeria

pinnalle:
2 dl kermaviiliä
1 dl maitorahkaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai nuiji ne muovipussissa. Sulata margariini ja sekoita se keksimuruihin. Laita leivinpaperia irtopohjavuoan pohjalle ja levitä seos vuoan pohjalle ja reunoille ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.
Tee sillä aikaa täyte. Raasta sitruunasta ohut kuorikerros. Sekoita juusto, munat, sokerit ja kuoriraaste yhteen. Kaada seos jäähtyneelle pohjalle ja paista uunissa 50 minuutista tuntiin kunnes kakun pinnalle ilmestyy ruskeita pilkkuja. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia.
Sekoita täytteen ainekset ja kaada seos juustokakun päälle. Paista vielä 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja siirrä se kylmään vähintään 8 tunniksi ennen tarjoamista.

Mikäli haluat, kermaviilitäytteen voi jättää pois kokonaan tai korvata esim. vadelmamelballa, jota jokainen voi kaataa kakkupalasen päälle. Vadelmamelbaan tarvitset vadelmia ja tomusokeria, jotka vain sekoitetaan keskenään sauvasekoittimella.

2 kommenttia:

  1. Nyt tiedän mistä jäin paitsi... makian nälkä tuli :P

    VastaaPoista
  2. Paljosta jäit paitsi, mutta saatiinpa me muut enemmän :)

    VastaaPoista