maanantai 21. joulukuuta 2009

Fresita-kuohuviinisorbetti


Liv-kanavalla oli jonkin aikaa sitten Kumman Kaa -maratoni ja siitä innostuneena mietin yhden ystävän synttärilahjaksi jotain hauskaa sorbettia. Ellun ja Annen tekemää kossucamparituoremehu-sorbettia en ihan uskaltanut matkia ja olinkin jo melkein päätynyt Ihanien tomaattien Piña colada-sorbettiin. Lopuksi kuitenkin lahjaksi valikoitui Fresita-sorbetti, jonka muokkasin löytämästäni kuohuviinisorbetin ohjeesta. Kannattaa käyttää metalliastiaa tai vaihtoehtoisesti tehdä reippaasti etukäteen, koska miulla alkoi tulla aika kiirus pirskeisiin niin sorbetti jäi vähän löysäksi. Tästä tulee kyllä kesän pirskeiden vakioherkku!

Fresita-sorbetti

4 dl vettä
4 dl sokeria
4 rkl hunajaa
2 sitruunan mehu
1 pll Fresita-kuohuviiniä (tai muuta kuohuviiniä)
2 munanvalkuaista

Keitä vettä ja sokeria kattilassa noin kymmenen minuuttia. Lisää hunaja, sitruunamehu sekä kuohuviini. Kaada seos metalliastiaan, johon saa kannen ja joka mahtuu pakkaseen. Muoviastiakin käy, mutta silloin kannattaa varata ainakin tuplat pakastusaikoihin. Anna seoksen jähmettyä pakkasessa ja sekoittele puolen tunnin välein, jotta sorbetin jäähileistä ei tule liian isoja. Puolentoista tunnin jälkeen vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita jäätyneeseen seokseen. Anna seoksen olla pakkasessa ainakin pari-kolme tuntia lisää ja muista sekoitella välillä!

1 kommentti:

  1. Nami :)! Kuulostaa ihanalta, pitää varmaan pistää kokeiluun... Me opittiin kantapään kautta myös toi metalliastiakikka, muoviastiassa sai olla koko illan sekoittelemassa sorbettia ja oottamassa milloin sorbetti suvaitsisi jäätyä.

    VastaaPoista