torstai 24. joulukuuta 2009

Joululahjamakeiset: Mustikkavalkosuklaa ja suklaafudge


Tänä vuonna tein joululahjoiksi mustikkavalkosuklaata ja suklaafudgea. Itse tehdyt lahjat on tosi helppoja silloin kun ei oikein keksi mitä toiselle voisi antaa. Suklaafudgesta tuli aika makeaa, että tosta ohjeesta riittää kyllä useampaankin pakettiin. Suklaafudgen ohje on Fazerin suklaisesta keittiöstä missä on paljon hyviä lahjareseptejä.

Oikein makoisaa joulua!

Mustikkavalkosuklaa

100 g valkosuklaata
2-3 tl kuivattuja, makeita mustikoita

Sulata valkosuklaa ja sekoita joukkoon pieneksi pilkotut mustikat. Valkosuklaan joukkoon voi sekoitella mitä tahansa lahjansaajan suun mukaista. Lusikoi suklaaseos konvehtivuokiin ja anna jähmettyä kylmässä. Nämä säilyvät lämpimässäkin ihan hyvin, mitä nyt vähän pehmenevät. Eli voi laittaa kuusen alle! :)

Suklaafudge

4 dl sokeria
2 dl kermaa
75 g margariinia
1 tl vaniljasokeria
200 g vaaleaa, tummaa tai valkosuklaata

Mittaa teflonkattilaan kerma, margariini ja sokerit. Keitä miedolla lämmöllä siirappimaiseksi massaksi. Miulla tämä kesti puolisen tuntia, en katsonut kelloa. Lisää suklaa paloina ja anna sen sulaa joukkoon. Kaada seos neliskulmaiseen vuokaan ja anna jäähtyä seuraavaan päivään. Paloittele ja säilytä viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti