sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Suklaamuffinssit


Tiukka pikkujouluviikonloppu takana. Tuntuu, että kaikki juhlat sattui samalle viikonlopulle ja vielä kun pitäis opiskella ens viikon tentteihinkin niin vuorokauden tunnit loppuu kesken. Miun pitäisi saada kandin työkin tehtyä jossain välissä, mutta nyt näyttää, että se jää joululoman ja tammikuun hommaksi.
Mie opiskelen opettajaksi ja osana opettajan pedagogisia opintoja pitää tehdä joku tutkimus ja lauantaina tulikin kaverini Sini hiomaan meidän tutkimussuunnitelmaa. Olin luvannut leipoa jotain ja koitin miettiä mitä voisi leipoa, jotta osan siitä voisi sitten viedä illan synttäriglögeille viemisiksi. Aloitettua kakkua kun on vähän paha viedä...
Suklaamuffinsit on helppo ja nopea herkku ja tietenkin houkutti myös pätkisten osto... jos niitä vaikka jäisi yli ja voin ovelasti kiertää miun karkinostolakkoani. Joo, hieman kieroa, mutta suklaanhimo on välillä niin valtaisa!
Suklaamuffinssit maistuvat oikein hyviltä ihan sellaisenaan, mutta vaihtelun vuoksi sekaan voi laittaa pätkistä, tummaa suklaata, valkosuklaata... Ihan oman maun mukaan! Ohjeesta tulee 12-15 kappaletta. Mie olin unohtanut ostaa muffinssivuokia ja käytin kotona olevia leivosvuokia, joten niistä tuli vähän leveitä.

Suklaamuffinssit

100 g margariinia
2 munaa
2 ½ dl sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa
4 rkl kaakaojauhetta (sokeroimatonta, esim. Van Houten tai Fazerin)
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

pätkiksiä, tummaa suklaata, valkosuklaata..

Levitä paperimuotit uunipellille tai jauhota muffinssipelti. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja lopuksi rasva. Halutessasi paloittele pätkis ja/tai suklaa ja lisää joukkoon. Jaa taikina muotteihin, täytä korkeintaan 2/3 muoteista. Muffinssipellin voi täyttää kokonaan. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti