torstai 4. helmikuuta 2010

Runebergin tortut

Kaikenlaista on tapahtunut sitten viime postauksen. Vuosi vaihtui ja samalla alkoi miun pesti osakunnan apuemäntänä. En oo aiemmin kuulunut emännistöön niin ajattelin, että nyt on hyvä hetki. Ei tarvitse kantaa vastuuta (vaan emännät hoitaa sen puolen), pääsee kokkailemaan ja samalla tutustuu vähän nuorempiin osakuntalaisiinkin.
Sitten toinen isompi muutos oli se, että muutettiin - taas! Saatiin Juhan kanssa Hoasilta niin halpa kämppätarjous, että oli pakko hyväksyä. Ja mikä parasta, tässä kämpässä on juuri tehty remonttia eli täällä on aivan uusi uuni. Vähän kyllä hajottaa muuttaa vain viiden kuukauden asumisen jälkeen, mutta noh, menee jo rutiinilla. Tänään saatiin muuttolaatikot palautettua eli tää alkaa olla jo elettävässä kunnossa.

Mutta siis itse herkutteluun. Tiistaina oli osakunnan kokous, jonne tehtiin Runebergin torttuja. Mie olin ajatellut, että ne on jotenkin tuhottoman vaikeita tehdä, mutta ihan näppärästi ne valmistui. Joulusta oli jäänyt piparikuorrutetta, niin sillä sai kätevästi laitettua kuorruterinkulat. Samalla tehtiin pieni kokeilu, että ottaako kukaan vihreellä kuorrutettua torttua.. :) Otti! Tortuista ei tullut ihan kaikkein kauneimpia kun niitä oli niin tiiviisti pellillä, mutta ne oli erittäin hyviä kuitenkin. Ohje on luotettavasta Kotiruoka-kirjasta ja siitä tulee kymmenisen torttua.

Runebergin tortut

150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
1 dl jauhettua mantelia (n. 50 g)
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl korppujauhoja (osa piparkakuista, me laitettiin osa kanelikekseistä)
1 tl leivinjauhetta
½ dl kermaa

koristeluun:
vadelmahilloa
1 dl tomusokeria ja n. ½ rkl vettä tai valmista sokerikuorrutetta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Jaa taikina pellille paperisiin muffinivuokiin (tai silikoniseen runetorttuvuokaan). Täytä vuoista 2/3. Paina jauhotetulla sormella syvennys kunkin leivoksen keskelle ja täytä syvennys vadelmahillolla. Varo painamasta liian syvälle tai saat vadelmahillopohjan vadelmahillokeskustan sijaan. Paista tortut 200 asteessa noin 15 minuuttia ja anna jäähtyä. Koristele vielä lisällä vadelmahillolla ja pursota hillon ympärille sokerikuorruterinkulat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti